Etien Velikonja je dosegel vodilni zadetek za Slovenijo, ki pa na koncu ni zadostoval. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja je dosegel vodilni zadetek za Slovenijo, ki pa na koncu ni zadostoval. Foto: MMC RTV SLO
James Milner
Nogometaš Newcastla James Milner je odločil tekmo v Hullu. Foto: EPA

Slovenski upi so se vseskozi enakovredno upirali favoriziranim gostiteljem. V 12. minuti so celo povedli in šokirali več kot 6.000 gledalcev na stadionu Kingston Communications. Etien Velikonja je zadel v polno z lepim strelom z zunanjim delom stopala po odlični podaji Uroša Koruna.

Preobrat Angeležev v desetih minutah
Angleži so izenačili po veliki napaki vratarja Matjaža Rozmana, ki jo je izkoristil Micah Richards. Zmago je varovancem Stuarta Pearcea v 35. minuti zagotovil kapetan James Milner po strelu z obrata z roba kazenskega prostora.

Matavž zapravil dve priložnosti
Slovenci so od 63. minute igrali le z desetimi igralci, saj je luksemburški sodnik Albert Toussaint pokazal Nejcu Pečniku drugi rumeni karton. Vseeno je dišalo po izenačenju, Tim Matavž je zamudil dve lepi priložnosti za zadetek.

"Nisem najbolj zadovoljen. Vsaka zmaga je lepa, čeprav lahko igramo precej bolje," je po tekmi dejal Pearce, nekdanji angleški reprezentant in osmoljenec mundiala leta 1990 v Italiji.

Slovenija v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2009 5. septembra gostuje na Škotskem, pet dni pozneje pa gosti Fince.

ANGLIJA - SLOVENIJA 2:1 (2:1)
6.235; Richard 25., Milner 35.; Velikonja 12.
RK:
Pečnik 65./Slovenija

Anglija: Lewis (46./Heaton), Mancienne, Richards (73./Cranie), Onuoha (83./Wheater), A. Taylor, Huddlestone (61./Muamba), Noble, M. Johnson (62./Campbell), Lennon (73./A. Johnson), Derbyshire, Milner (46./Kightly)

Slovenija: Rozman (46./Koprivec), Salkič (62./Bačinovič), Apatič, R. Elsner, Rajčevič (88./Mijatovič), Korun, Cvijanovič (46./Bezjak), Viler (90./Omladič), Pečnik, Matavž (84./Plut), Velikonja (74./Mihelič)

C. R.