Vedno znova isti prizor na
Vedno znova isti prizor na "el clasicih". Jose Mourinho čestita Pepu Guardioli. Foto: Reuters
Carles Puyol in Pepe
Pepe ni dobil nobene kazni in bo v sredo lahko igral na Camp Nouu. Foto: Reuters

V sredo bo na Camp Nou na sporedu povratna tekma španskega kraljevega pokala med Barcelono in Realom, Katalonci so prvo tekmo dobili z 2:1. Po tekmi so španski mediji poročali, da naj bi se v slačilnici kraljevega kluba sprli nekateri igralci in trener. Posebej glasen naj bi bil branilec Sergio Ramos.

Navijači so v nedeljo zvečer kljub zmagi nad Athleticom iz Bilbaa izžvižgali igralce in trenerja. "Tega nisem doživel niti v Portu, niti Chelseaju ali Interju. Vse je enkrat prvič. Tukaj so žvižgali tudi Zinedinu Zidanu, Ronaldu in Cristianu Ronaldu, vsi trije so igralci, ki so osvojili zlato žogo. Zakaj potem ne bi tudi meni? Zame to ni problem. Zidane jim je odgovoril z igro, prav tako Ronaldo in Cristiano. Mogoče jim nekega dne odgovorim tudi jaz," je povedal portugalski trener.

Napoveduje zmago na Camp Nouu
V sredo je bil Real v drugem polčasu popolnoma nemočen, lahko bi izgubil še precej višje kot z 1:2. Po tekmi je vezist Barce Xavi Hernandez dejal, da se Real sploh ni trudil izenačiti. V časniku Marca so Mourinha pribili na križ, ker je začel tekmo s tremi obrambnimi vezisti, v začetno enajsterico je uvrstil tudi Hamita Altintopa in Ricarda Carvalha, ki v letošnji sezoni nista bila v udarnem moštvu. Pred povratno tekmo je Mourinho odločen, da mu uspe čudež: "Zmagali bomo v Barceloni!"

Pepe ne bo kaznovan
Predsednik Florentino Perez mu za zdaj stoji ob strani, čeprav tudi vodstvu kluba ni bilo všeč, da je Mourinho branil Pepeja, ki je v sredo namerno pohodil Lionela Messija. Disciplinska komisija španske nogometne zveze je v ponedeljek obravnavala ta dogodek in portugalski branilec jo je odnesel brez kazni. V sredo bo lahko zaigral. Mourinho je že večkrat poudaril, da si želi vrniti v Premier ligo, španski mediji poročajo, da bi se to lahko zgodilo že po letošnji sezoni.

Španski kraljevi pokal, četrtfinale, povratne tekme:

Torek ob 21.00:
MIRANDES - ESPANYOL 2:3

Sreda ob 20.00:
MALLORCA - ATHLETIC BILBAO 0:2

Ob 22.00:
BARCELONA - REAL MADRID 2:1

Četrtek ob 21.30:
LEVANTE - VALENCIA 1:4


Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.