Alex Ferguson se je odločil - prišel je čas za Davida Moyesa. Foto: EPA
Alex Ferguson se je odločil - prišel je čas za Davida Moyesa. Foto: EPA
David Moyes in Wayne Rooney
David Moyes je Everton vodil od leta 2002. Foto: EPA

"Velika čast je, da so mi ponudili delo pri tako velikem klubu. Presrečen sem, da me je sir Alex Ferguson priporočil za to mesto. Ima moje ogromno spoštovanje za vse, kar je naredil v nogometu," je zadovoljen Moyes.

Moyes: Take priložnosti ne dobiš vsak dan
"Vem, kako težka bo moja naloga, da stopim v čevlje najboljšega trenerja v nogometni zgodovini, a priložnost voditi Manchester United, je nekaj, česar ne doživiš vsak dan. Veselim se te priložnosti," je še povedal 50-letni strokovnjak.

Ferguson: "Ima vse potrebne lastnosti"
"Ko smo se pogovarjali o naslednjem trenerju, smo se soglasno odločili za Davida Moyesa. Njegova integriteta in delovna etika sta dobro znani. Že dolgo ga spremljam in cenim njegovo delo, ki ga je opravil pri Evertonu. Ni dvoma, da ima vse potrebne lastnosti, ki so potrebne za vodenje tako velikega kluba," je zatrdil Alex Ferguson, ki bo v klubo ostal v vlogi direktorja in ambasadorja.

Everton se mu je zahvalil
Odhod je potrdilo tudi vodstvo Toffeesev: "Moyes se je srečal s predsednikom kluba in potrdil, da si želi postati novi trener Manchester Uniteda. Celotno vodstvo se mu želi zahvaliti za vse, kar je storil za Everton v zadnjem desetletju. Bil je zunajserijski trener."

Rooney želi zapustiti nove angleške prvake
Vse glasnejše govorice pa so, da si prvi zvezdnik Wayne Rooney želi zapustiti klub. Angleški reprezentant je na svojem profilu na Twitterju že izbrisal opis, da je član Manchestra. Njegov prvi članski trener je bil prav Moyes, ki mu je kot golobrademu mladeniču ponudil priložnost pri Evertonu. A pozneje sta se sprla zaradi Rooneyjeve avtobiografije, Moyes je pred leti tožbo na sodišču tudi dobil. Kot glavne tri morebitne Rooneyjeve destinacije se omenjajo Chelsea, Bayern in PSG.