Nogomet
Matic Maruško
Člansko moštvo Mure je do konca sezone 2012/13 še sodelovalo v prvoligaški druščini, nato pa je ekipa zaradi finančnih težav razpadlo. Klub trenutno igra v tretji ligi in želi z zdravimi temelji spet med najboljše. Foto: Aleš Fevžer
Mura - Lazio
Pred tremi leti je v kvalifikacijah za Evropsko ligo Mura na zadnji stopnici igrala s slovitim Laziem. Se bodo kdaj ponovili ti časi? Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Dodaj v

Mura se na nogometni zemljevid vrača z ruskim kapitalom

Boris Cigüt novi predsednik kluba
25. julij 2015 ob 10:48,
zadnji poseg: 25. julij 2015 ob 12:05
Murska Sobota - MMC RTV SLO

Nogometni klub Mura je dobil novo vodstvo in nov zagon. Prvi cilji so povezani z ureditvijo finančnih razmer in delom z mladimi.

Na izredni skupščini Nogometne šole Mura, kot se zdaj imenuje klub, je odstopil dosedanji upravni odbor na čelu s predsednikom Tomislavom Knezom, izvolili pa so novo vodstvo, ki ga sestavljajo predsednik Boris Cigüt, Denis Rajbar, Andrej Vidmar, Robert Kuzmič, Štefan Žlebič in Beno Štornik.

V ponedeljek začetek obnove igrišča
Boris Cigüt, novi predsednik, je povedal, da je bila skupščina korak proti koristi otrok, ki so že ali še bodo aktivno vključeni v selekcije NŠ Mura. Glavna naloga v jesenskem delu sezone 2015/16 bo stabilizacija kluba in vzpostavitev vseh potrebnih funkcij za nadaljnji razvoj. V ponedeljek bodo začeli obnovo dotrajanega igrišča z umetno travo, izvedena bodo manjša ureditvena dela pri vhodu na stadion, potekajo pa tudi dogovori s podjetji iz lokalnega okolja, ki so pripravljena pomagati klubu.

Pomagal bo tudi nekdanji ruski nogometaš
Pri vračanju Mure na nogometni zemljevid bo pomagal tudi ruski kapital. Poslovnež Robert Kuzmič, sicer član upravnega odbora NŠ Mura, je povedal: "Po posvetu s prijatelji v Sloveniji in poslovnimi partnerji v Rusiji sem se odločil, da stopimo skupaj in vrnemo nogomet v prestolnico Prekmurja oziroma Pomurja, saj je slovenski nogomet brez Mure precej okrnjen. V zgodbo petletne strategije nisem vstopil sam, temveč s pomočjo poslovnega partnerja iz Rusije, s katerim sodelujem že več kot pet let. Ravno tako je poslovni partner nogometni navdušenec in nekdanji igralec enega ruskih nogometnih klubov."

Finančni položaj trenutno slab
Vložek v novo sezono 2015/16 bo tak, da bo omogočal stabilizacijo in hkrati normalen zagon društva, kar bo osnova za uspešno nadaljevanje in doseganje ciljev ter posledično uresničitev petletne strategije. Kuzmič je še povedal, da je trenutni finančni položaj precej slab, saj se je Murin dolg od januarja letos samo zviševal. Poslovne obveznosti znašajo med 30 in 40 tisoč evrov po zdaj znanih podatkih. "Podrobno bomo zadeve pregledali v naslednjih dneh in takrat bo pripravljen sanacijski načrt, ki predvideva tudi reprogramiranje večjih dolgov. Ena izmed rešitev je obročno odplačevanje dolgov."

Mörec novi športni direktor
Cilj članske ekipe v jesenskem delu je, obdržati stik z ekipami v vrhu 3. SNL vzhod, spomladi pa, če bo priložnost, odkrito napasti vrh in se prebiti v drugo ligo. Mitja Mörec, novi športni direktor, je pojasnil, do so priprave članske ekipe že v polnem teku. Klub so zapustili Rajko Vičič, Luka Madon (Bakovci), Ivo Balažic (Odranci), Erik Hozjan (Avstrija), Rok Malačič (posojen v Čardo) in Mišel Korpič (posojen v Bakovce). Nove okrepitve so Tadej Cipot (Rakičan), Denis Potrč (Tromejnik), Rok Kotnik (Donji Koncovčak – Hrvaška), Niki Slana (Ljutomer), Mihael Karas (Rakičan) in Goran Šnepf (Križevci). Člansko ekipo Mure bo še naprej vodil domači strokovnjak Franc Cifer.

145 nogometašev v mlajših selekcijah
Klub iz Fazanerije bo veliko stavil na mlade, na pomoč pa bodo priskočili nekdanji Murini asi. Najpomembnejši cilj v petletni strategiji je vzpostaviti lastno nogometno akademijo z vsaj 300 mladimi nogometaši v selekcijah, ki bodo krojile vrh v mladinski, kadetski in v nižjih kategorijah slovenskega nogometa. Trenutno je v mlajših selekcijah NŠ Mure od selekcije od U7 do U19 145 otrok. Strokovni kader sestavlja deset trenerjev.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
0001
# 25.07.2015 ob 11:45
NK Mura, ND Mura 05, NŠ Mura,...

Najbolj je pa smešna tale z njihove strani:
Že v prvi sezoni so igralci Mure osvojili prvo mesto v 3. SNL in si priigrali igranje v 2. SNL. Tam so igrali do sezone 2010/2011, ko so zasedli četrto mesto in si prislužili napredovanje v 1. SNL.

Težke trenutke v svoji več kot osemdesetletni zgodovini je klub doživel leta 2005, ko zaradi postopkov licenciranja ni pridobil licence za igranje v 1.SNL v sezoni 2005/6. Kriva sta bila finančni in pravni kriterij. Ogromni dolgovi so prisilili prave pristaše kluba, da so začeli razmišljati o "čistem" klubu, ki je tekmovanje začel v 3.SNL in nadaljeval tradicijo igranja nogometa v Murski Soboti. Nastal je naslednik ŠD NK Mure, ND Mura 05.

Podčrtano: Zanima me, zakaj je bila takrat Mura 05 privilegirana in začela kar v 3. ligi, takratni NK Bežigrad in FC Ljubljana pa sta morala začeti v najnižji ligi.

Je pa zmeraj zanimivo brati, da se npr. Mura in HDD Jesenice VRAČATA, "Bežigrad 05" je pa popolnoma nov klub, star 10 let, brez zgodovine...
PrvaLiga
# 25.07.2015 ob 11:43
Meni glede tistega prvega propada Mure in Olimpije nekaj še danes ni jasno: Zakaj je Olimpija začela v 5 ligi + njihove mladinske selekcije so bile razpuščene. Mura pa v 3 ligi in je lahko obdržala svoj mladinski pogon? Propadli so pa zaradi identične situacije...
0001
# 25.07.2015 ob 11:51
Je pa dejstvo, da če bi v 1.SNL Olimpija napredovala po "sistemu" Mure 05 (kot 4. uvrščena v 2.SNL), bi nastal vik in krik, da NZS forsira Olimpijo, da so v ozadju mučke, da Olimpija drugače kot s pomočjo NZS-ja ni sposobna priti v 1. SNL, da je to sramota za slovenski nogomet, NZS mafija,...

Ker je pa Mura 05 napredovala na tak način, je bilo pa to dobro za slovenski nogomet...

Hkrati se pa rado pozablja, da je Mura 05 začela kar v 3. ligi, Olimpija pa v 5 in da je Olimpija vseeno se prej VRNILA v prvo ligo. In to zasluženo kot zmagovalka vseh nižjih lig.
Bilbao Fan
# 25.07.2015 ob 13:16
Mura srečno,čimprej nazaj v prvo ligo ! Pogrešam vas!
angryjoe
# 25.07.2015 ob 16:29
rolfmao 0001 ne postreže z nobenim dokazom za svoje trditve, folk pa tala pluse.
bilzerian
# 25.07.2015 ob 12:25
Mura je sama izstopila iz prve lige in zato začela nastopati v tretji ligi, ki je lokalna liga.
Olimpija kot klub pa je prenehala delovati in so zato na novo ustanovili klub, ki je začel v peti ligi, za razliko od Mure, ki se je samo preimenovala in ni vmes nikoli prenehala delovati.

Kot četrta pa je napredovala zato, ker klubi, ki so bili bolše uvrščeni niso hoteli napredovati, ali pa niso izpolnjevali pogojev glede infrastrukture.
DirtySanchez
# 25.07.2015 ob 12:24
Bo kar res... če bi bile vloge Mure in Olimpije takrat zamenjane bi se še danes zgražali kako je Olimpija sforsiran klub s strani vseh mogočih lobijev :) Ampak smo navijači Olimpije že vajeni dvoličnosti nekaterih ... predvsem štaercev. Tako da...Srečno Mura! V tretje gre rado :)
Norland
# 25.07.2015 ob 11:05
Slovenski klubski nogomet bi moral bit organiziran kot tekmovaje amaterjev, tako bi mladi dobivali več priložnosti, klubi pa nebi propadali zaradi preplačanih tujcev..
Jazst2
# 25.07.2015 ob 17:01
@0001
@Vision
Če bi NK Olimpija imela zaledje NZS-ja in državnih podjetij, bi furali naprej zgodbo, v Mariboru pa bi navijali za NK Ljudski vrt 05. Ker pa je ravno obratno, je pač situacija takšna kakršna je. In glede 1911, tega dejstva začetka igranja nogometa v Ljubljani ne more spremeniti nobena druga letnica. A če bo npr. mesto Maribor letos bankrotiralo in šlo v stečaj, se bo zgodovina "novega" Maribora začela v letu 2015?


Res zavidam ljudem, ki lahko živijo v pravljičnem svetu. Koliko ene domošljije....
Jazst2
# 25.07.2015 ob 16:58
@0001
@Jazst2
Zakaj je NZS pri življenju ohranila NK Maribor, ostale pa ne? NK Maribor je bil v identično slabi finančni situaciji kot ostali klubi, ki jim NZS ni dala dovoljenja za nastopanje v 1.SNL. Zakaj ga je dobil Maribor? Daj pomisli...


Odgovarjaš z vprašanjem.... ne moreva tako debatirati!

Najprej pojasni, kako je nzs prusmerila državni denar, potem greva lahko naprej,
donkey
# 25.07.2015 ob 17:38
Sploh pa, tema je Mura. Ajde prekmurci, pogrešamo vas že v 1. ligi.
Jazst2
# 25.07.2015 ob 14:21
@0001
Leta 2005 je Maribor preživel izključno zaradi državnega denarja. NZS je odločila, da si ne more privoščiti izpada Olimpije, Mure in Maribora iz 1.SNL. In odločitev je bila, da se državni denar usmeri v sanacijo Maribora in da se ga s tem obdrži v 1.SNL.

Lahko to malo bolj pojasniš, prosim.

Ker mislim, da sem kar dobro informiran o delu nzs in me res zanima, kako je nzs lahko usmerila državni denar v MB???

nzs z javnim denarjem nima nič. In če ti tako misliš, pomeni, da situacije ne poznaš prav dobro...
0001
# 25.07.2015 ob 12:30
@goko
Če bi enaki kriteriji veljali za vse, bi leta 2005 tudi Maribor moral izpasti iz 1.SNL. Pa ni. Veš zakaj?
donkey
# 25.07.2015 ob 17:34
@0001 Ukvarjaj se ti raje s tvojo Olimpijo in pusti Maribor na miru. Argumentov itak nimaš.
Bivši uporabnik
# 25.07.2015 ob 15:19
Tudi v pisarnah rtv je danes huda vročina, voda je rešitev.
anze82
# 25.07.2015 ob 12:32
tole bo se tretjic propadlo..en rus,pa so bili neki italijanu,pa je bila sapra miska.
Dr. Muc
# 25.07.2015 ob 12:31
Pozitivno! Potrebujemo močno ligo ;)
donkey
# 25.07.2015 ob 17:55
Glede tega, da je Mura začela iz 3. lige, Olimpija pa iz 5. samo sledeče - ko sem pred časom bral o teh zadevah sem zasledil, da je ta opcija (da klub začne iz 3. lige) možna, ampak mora klub vložit prošnjo, ki se ji pod določenimi pogoji lahko ugodi. Mura je vložila prošnjo, da bi želela začeti iz 3. lige, ta vloga je bila s strani NZS tudi potrjena. Olimpija te prošnje ni nikoli vložila, čeprav bi jo lahko. Tako da prosim brez teorij zarote.
0001
# 25.07.2015 ob 12:00
@Samo Zakes
Team Jesenice: dobra poteza HZS-ja, da se obdrži igranje hokeja v Podmežakli. Hipotetično Team Olimpija: HZS mafija, Aljančič baraba, sramota, da HZS rešuje Olimpijo, crkne naj vse skupaj, če ne znajo furat hokeja.
-tuditi
# 25.07.2015 ob 10:53
Enkrat Nigerijci, drugič Avstrijci sedaj že Rusi,...
0001
# 25.07.2015 ob 15:12
@Jazst2
Zakaj je NZS pri življenju ohranila NK Maribor, ostale pa ne? NK Maribor je bil v identično slabi finančni situaciji kot ostali klubi, ki jim NZS ni dala dovoljenja za nastopanje v 1.SNL. Zakaj ga je dobil Maribor? Daj pomisli...
bstlx
# 25.07.2015 ob 14:53
S totim igralskim kadrom Mura ne more v 2 ligo, ker v tretji ne bo prva razen če bodo tako hoteli sodniki, ki so jim že sedaj bili v veliko pomoč
drigor86
# 25.07.2015 ob 14:23
Veržej in Mura morata sodelovati. Prleki in Prekmurci združimo moči! To je del Slovenije, kjer se nogomet najprej igra zaradi nogometa in časti. Igralci so to pokazali...
0001
# 25.07.2015 ob 13:40
@letur.lefr
Veš kaj mi je smešno? To da Olimpijo njeni nasprotniki vedno predstavljate kot privilegiran klub, ki ga NZS in njeno vodstvo tišči naprej. Pa mi povej en dokaz, da je res tako. Aja, ga ni.

Leta 2005 je Maribor preživel izključno zaradi državnega denarja. NZS je odločila, da si ne more privoščiti izpada Olimpije, Mure in Maribora iz 1.SNL. In odločitev je bila, da se državni denar usmeri v sanacijo Maribora in da se ga s tem obdrži v 1.SNL.

Ampak seveda, NZS favorizira Olimpijo, Maribor je pa največji "revež" v ligi, ki mu grda NZS vedno nagaja. Da je leta 2005 in naprej prebrodil krizo, je Mariboru omgočila NZS in državni denar. In to hvalisanje, kako je Maribor SAM prebrodil krizo, je pravljica za lahko noč.
Frajercek
# 25.07.2015 ob 18:32
Mura bi lahko začela iz 2. lige pa bi jo Olimpija iz 5. še vedno prehitela pri preboju v 1. ligo. Mura je rezultatsko napredovala samo iz 3. v 2. ligo. Ostalo je bil splet za Muro srečnih okoliščin. Je pa tudi novi Muri 05 dokaj hitro uspelo propasti. Klub je začel z nule 2005 in leta 2012 že propadel. Torej dobrih 7 let se jim je uspelo obdržati na nogometnem zemljevidu. Bi rekel, da jim je to forsiranje v 1. ligo prineslo več škode kot koristi.
Jazst2
# 25.07.2015 ob 17:02
In da se razumemo, meni je NK Maribor še dlje od srca kot Olimpija...

Olimpija pa mi ni blizu!
0001
# 25.07.2015 ob 13:42
Če bi NZS res tako privilegirala in forsirala Olimpijo, bi leta 2005 rešila Olimpijo. Ni jo, Olimpija je začela v 5. ligi. NZS in država sta rešili Maribor. Tako da štajersko dvolično jokanje o grdi NZS je prav patetično.
t.g.
# 25.07.2015 ob 12:39
če jim to rata,te so napol poti za 2 ligo,brez okrepitev in dobrega trenerskega štaba nemorejo premagati nikogar iz 2 lige kaj šele v prvi ligi..Upam da se vrnejo časi večnega derbija MB-MS..
anze82
# 25.07.2015 ob 16:20
bla bla bla.v clanku povedano nic,no le to da ima tudi tale t.i. sola mura ze dolgove..ma kaki rus..
Samo Zakes
# 25.07.2015 ob 16:02
V tastari državi je bil itak befel, da vsak perspektiven športnik iz manjšega kraja mora nadaljevati kariero v LOL-klubu iz mesta ob močvirju. No, razen v hokeju, zato so ljubljančanom Jesenice vedno tak trn v peti.
V samostojni državi pa, ko ni bilo več zapovedane kraje talentov, se je "uspešnost" ljubljanskih klubov kmalu razblinila. Potem so pa sledile "izvirne" oblike preimenovanj klubov v društva, spremembe imen in "novi začetki", vse v smislu natege upnikov, športnikov, poslovnih partnerjev.
In danes bi ti modeli radi furali letnice 1911 v fuzbalu, se hvalili z evropskimi uspehi v košarki (kolk je blo na final four dejansko ljubljančanov v ekipi?) in šteli vseh par hokejskih naslovov isti olimpiji...
E pa, mogoče to pali tam okrog magistrata, izven okvira Šentvid, Štepanc, Črnuče pa že dolgo ne...
0001
# 25.07.2015 ob 15:04
@Vision
Ker je najlažje vse pufe in posledice slabega dela in lopovščin pomest pod preprogo, ustanovit novo društvo, a še vedno se hvalit, da obstajate od "pamtiveka".

Obstaja še lažja pot. NZS v dogovoru z državo oz. finančno injekcijo državnih podjetij pripomore, da se klub obdrži v 1. ligi. Kot v primeru Maribora. Ampak podporniki vijoličastih se trkate po prsih, da je Maribor SAM zaslužen, da je prebrodil krizo, da je SAM saniral vse dolgove. Kar seveda ni res. Ker najlažje je lepo cuzat podarjen denar državnih podjetij, si opomoči in potem s prstom kazati na druge kako so nesposobni.
letur.lefr
# 25.07.2015 ob 13:59
@0001 Ko berem te komentarje vidim, da si žrtev ti.

Moj Maribor je vedno bil in bo!
0001
# 25.07.2015 ob 13:44
Na koncu recimo NZS ne bi rešila nikogar. Tudi Maribora ne. In začel bi na novo na dnu. Bi Zahović prišel 2007 potem v NK Ljudski vrt 05? Torej še enkrat Štajerci, rečete lahko samo: Hvala NZS in hvala državi za denar.
NkDravaPtuj
# 25.07.2015 ob 12:57
Sao Drava Ptuj Zate se živi zate se umre moj klub moje mesto
goko
# 25.07.2015 ob 12:18
Pa če izvzamemo Maribor, ki so nekaj dali slovenskemu nogometu in so liga, je Mura bila edina ki je tudi kaj naredila v evropi. Pa ne pozabiti, da so takrat tisti igralci igrali oz. bili brez prebite pare. Ko pa sem to leto gledal naše klube me je bilo sram, res sram, določeni igralci kot da so brez motiva in se komaj večejo po igrišču, in potem se imajo za profesionalce!
Vision
# 25.07.2015 ob 15:38
@0001, ja, še boljša primerjava: če grem jaz danes v osebni stečaj, ali to pomeni, da sem rojen danes?! Mislim, daj...preberi kakšne glupe primerjave daješ.

In še enkrat, če si tako zelo seznanjen, da pametuješ tukaj, pri ven z konkretnimi podatki: katera državna podjetja so "metala" denar v NkMB, koliko je bilo tega denarja, pomembno: ali so bila ta sredstva v pogodbi -nepovratna sredstva, ali so podjetja dobila kaj v zameno (oglaševanje...), ali so kljub "metanju" denarja v klub, upniki ostali brez denarja (kot je tvoj idealen pristop k reševanju pufov), ali je NkMB znal unovčit ta sredstva in nenazadnje še mi dokaži, da se v Olimpijo ni vlagalo ČISTO NIČ. Niti v KK, NK, Hokej, nič. Vse kar imate, ste si po tvojem z lastnimi žulji ustvarili, ne? Ma daj, dregons, pridi nazaj s konkretnimi podatki - te šank debate in izmenjave frustracij se lahko greste tam v Piramidi nasproti Stožic, pred tekmo.
outsid3
# 25.07.2015 ob 11:47
Ko so trenerji mlajših selekcij nekdanji murini asi, potem veš da kaj drugega kot vreščati na mladino ne znajo.
RUBEŽ
# 26.07.2015 ob 10:46
Za predsednika so izvolili človeka, ki je baje dajal sporne kredite na banki in je moral oditi. Direktor bo igralec, ki bo igral v Avstriji in vodil klub. Pa je to podobno resnemu klubu? Imajo sploh garancijo za 100 € Ruskega denarja? Dokler je to tako, tako dolgo bo klub " visel " ne samo z igranjem v tretji ligi, ampak tudi z samim obstojem.
UncleSam
# 25.07.2015 ob 15:33
...če so zraven Rusi...potem lahko pridejo samo v 6. ligo....
0001
# 25.07.2015 ob 15:27
@Vision
Če bi NK Olimpija imela zaledje NZS-ja in državnih podjetij, bi furali naprej zgodbo, v Mariboru pa bi navijali za NK Ljudski vrt 05. Ker pa je ravno obratno, je pač situacija takšna kakršna je. In glede 1911, tega dejstva začetka igranja nogometa v Ljubljani ne more spremeniti nobena druga letnica. A če bo npr. mesto Maribor letos bankrotiralo in šlo v stečaj, se bo zgodovina "novega" Maribora začela v letu 2015?
Bivši uporabnik
# 25.07.2015 ob 14:08
Mater, kakšne travme maš. In ja, Olimpija JE privilegiran klub- predvsem medijev, in v tem pogledu se obrne veliko denarja. Glede leta 2005 pa je bila stvar kolikor vem strani medobčinske nogometne zveze- ljubljanska pač Olimpiji inLjubljani ni pustila višje, Muri pač je. Pa ne da bi se strinjal, ampak tako je bilo...
speedmiška
# 25.07.2015 ob 16:43
Končno en klub z slovensko zasedbo. Brez čevapov, pljeskavic kebabov.
Bravo MURA!!!!!!!!!!
Vision
# 25.07.2015 ob 15:16
@001, to je tvoja pravljica, ki si se je spomnil med brisanjem praha v vitrini. Ko boš končal, pa pridi nazaj, odgovori na vprašanje, zakaj ima leta 2005 ustanovljeno društvo v grbu letnico 1911, s seboj pa prinesi še kakšne dokaze, prilimaj link, vir ali karkoli, da podkrepiš svojo pravljico. In ne, ni najlažje upnike poplačat, najlažje jih je nategnit in okrast, za kar ste tam v kotlini itak majstri. Kot je Ljubljanska banka nategnila in okradla pol Balkana samo s tem, ker se je preimenovala v Nova ljubljanska banka ali kako cela Slovenija poplačuje vaš zadnji javni rop - Stož'ce. Medtem pa vam pred očmi, sred Ljubljane propada Plečnikova zapuščina. Toliko o vašem odnosu do zgodovine, partnerjev, upnikov, delavcev,...
Ampak hej, slej kot prej boste prišli na svoj račun, zdaj se vam na najlažji možen način obeta instant "uspeh", ko nek pajac z malho dnarja pridrvi v kotlino, da boste spet lahko šminkirali in delali selfije na tribuni, ob kakšnem evropskem klubu. Ampak zaenkrat je poudarek na - se vam obeta...
JBT
# 25.07.2015 ob 14:57
Nogomet se igra zaradi gledalcev in teh v Pomurju nikoli ni manjkalo. Zato srečno Mura, upam, da vam čimp prej uspe uvrstitev v prvo ligo.

V Ljubljani pa je gledalcev toliko kot npr. v Zavrču.
Samo Zakes
# 25.07.2015 ob 11:47
HDD Jesenice se ne vrača in je popolnoma nov klub z enim naslovom državnih prvakov. Kako je kaj z Olimpijo v tem pogledu?
Samo Zakes
# 25.07.2015 ob 11:15
norland@Slovenski klubski nogomet bi moral bit organiziran kot tekmovaje amaterjev, tako bi mladi dobivali več priložnosti, klubi pa nebi propadali zaradi preplačanih tujcev..

Slovenski klubski nogomet (pa tudi večina drugih športov) tudi v resnici je na amaterski ravni. Prej nam bo to postalo jasno, več bo možnosti financiranja za tiste, ki bi lahko v mednarodnem merilu kaj pomenili. Profesionalna prva nogometna liga? Lepo vas prosim! In potem izpadi vsako sezono proti ekipam iz Moldavij, Latvij in podobno...
Za Muro je pa fajn, da se vrne. Ampak le počsi, na realnih osnovah!
Flegmatik
# 25.07.2015 ob 16:05
Klub naredijo igralci, okolje. V Mariboru si ne želite tega, kar je Olimpija doživela leta 2005... Verjemite. Ker če se to zgodi v LV, vsaj 10 let ne bodo videli 1. lige. Igralcev, ki bi bili navezani na vijoličasti dres ni. Katere mariborske "legende" bi prišle pomagati klubu v 5. ligi? Saj jih nimate. Mislite, da bi zdajšnji in bivši plačanci prišli igrati za novi "sveti dres"? Račun brez krčmarja. Igralci iz domačega okolja pa so preslabi, da bi nov mariborski klub spravili v 1. ligo. Tudi zato je verjetno pretehtala odločitev, da NZS obdrži s pomočjo državnih podjetih Maribor v 1. ligi. Ker so vedeli, da se bo Olimpija po najhitrejši poti vrnila v 1. ligo. Maribor se verjetno ne bi nikoli.
Vision
# 25.07.2015 ob 14:55
@0001, zakaj pa ima Olimpija v grbu 1911, če kao upoštevate leto 2005?! Zato, KER GA NE! Ker je najlažje vse pufe in posledice slabega dela in lopovščin pomest pod preprogo, ustanovit novo društvo, a še vedno se hvalit, da obstajate od "pamtiveka". In zdaj misliš, če iščeš in kažeš s prstom na sebi podobne, se smiliš sam sebi in cmeriš tu na forumu, da boš pridobil simpatije in bomo vsi sočustvovali z zakompleksanimi drekonsi?!
Pojdi obrisat prah v vitrini.
Jazst2
# 25.07.2015 ob 14:24
@šemenko

Olimoja je priviligiran klub IZKLJUČNO medijev (ne predvsem)...
Jazst2
# 25.07.2015 ob 14:24
Olimpija, se opravičujem...
Kazalo