Člansko moštvo Mure je do konca sezone 2012/13 še sodelovalo v prvoligaški druščini, nato pa je ekipa zaradi finančnih težav razpadlo. Klub trenutno igra v tretji ligi in želi z zdravimi temelji spet med najboljše. Foto: Aleš Fevžer
Člansko moštvo Mure je do konca sezone 2012/13 še sodelovalo v prvoligaški druščini, nato pa je ekipa zaradi finančnih težav razpadlo. Klub trenutno igra v tretji ligi in želi z zdravimi temelji spet med najboljše. Foto: Aleš Fevžer
Mura - Lazio
Pred tremi leti je v kvalifikacijah za Evropsko ligo Mura na zadnji stopnici igrala s slovitim Laziem. Se bodo kdaj ponovili ti časi? Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Na izredni skupščini Nogometne šole Mura, kot se zdaj imenuje klub, je odstopil dosedanji upravni odbor na čelu s predsednikom Tomislavom Knezom, izvolili pa so novo vodstvo, ki ga sestavljajo predsednik Boris Cigüt, Denis Rajbar, Andrej Vidmar, Robert Kuzmič, Štefan Žlebič in Beno Štornik.

V ponedeljek začetek obnove igrišča
Boris Cigüt, novi predsednik, je povedal, da je bila skupščina korak proti koristi otrok, ki so že ali še bodo aktivno vključeni v selekcije NŠ Mura. Glavna naloga v jesenskem delu sezone 2015/16 bo stabilizacija kluba in vzpostavitev vseh potrebnih funkcij za nadaljnji razvoj. V ponedeljek bodo začeli obnovo dotrajanega igrišča z umetno travo, izvedena bodo manjša ureditvena dela pri vhodu na stadion, potekajo pa tudi dogovori s podjetji iz lokalnega okolja, ki so pripravljena pomagati klubu.

Pomagal bo tudi nekdanji ruski nogometaš
Pri vračanju Mure na nogometni zemljevid bo pomagal tudi ruski kapital. Poslovnež Robert Kuzmič, sicer član upravnega odbora NŠ Mura, je povedal: "Po posvetu s prijatelji v Sloveniji in poslovnimi partnerji v Rusiji sem se odločil, da stopimo skupaj in vrnemo nogomet v prestolnico Prekmurja oziroma Pomurja, saj je slovenski nogomet brez Mure precej okrnjen. V zgodbo petletne strategije nisem vstopil sam, temveč s pomočjo poslovnega partnerja iz Rusije, s katerim sodelujem že več kot pet let. Ravno tako je poslovni partner nogometni navdušenec in nekdanji igralec enega ruskih nogometnih klubov."

Finančni položaj trenutno slab
Vložek v novo sezono 2015/16 bo tak, da bo omogočal stabilizacijo in hkrati normalen zagon društva, kar bo osnova za uspešno nadaljevanje in doseganje ciljev ter posledično uresničitev petletne strategije. Kuzmič je še povedal, da je trenutni finančni položaj precej slab, saj se je Murin dolg od januarja letos samo zviševal. Poslovne obveznosti znašajo med 30 in 40 tisoč evrov po zdaj znanih podatkih. "Podrobno bomo zadeve pregledali v naslednjih dneh in takrat bo pripravljen sanacijski načrt, ki predvideva tudi reprogramiranje večjih dolgov. Ena izmed rešitev je obročno odplačevanje dolgov."

Mörec novi športni direktor
Cilj članske ekipe v jesenskem delu je, obdržati stik z ekipami v vrhu 3. SNL vzhod, spomladi pa, če bo priložnost, odkrito napasti vrh in se prebiti v drugo ligo. Mitja Mörec, novi športni direktor, je pojasnil, do so priprave članske ekipe že v polnem teku. Klub so zapustili Rajko Vičič, Luka Madon (Bakovci), Ivo Balažic (Odranci), Erik Hozjan (Avstrija), Rok Malačič (posojen v Čardo) in Mišel Korpič (posojen v Bakovce). Nove okrepitve so Tadej Cipot (Rakičan), Denis Potrč (Tromejnik), Rok Kotnik (Donji Koncovčak – Hrvaška), Niki Slana (Ljutomer), Mihael Karas (Rakičan) in Goran Šnepf (Križevci). Člansko ekipo Mure bo še naprej vodil domači strokovnjak Franc Cifer.

145 nogometašev v mlajših selekcijah
Klub iz Fazanerije bo veliko stavil na mlade, na pomoč pa bodo priskočili nekdanji Murini asi. Najpomembnejši cilj v petletni strategiji je vzpostaviti lastno nogometno akademijo z vsaj 300 mladimi nogometaši v selekcijah, ki bodo krojile vrh v mladinski, kadetski in v nižjih kategorijah slovenskega nogometa. Trenutno je v mlajših selekcijah NŠ Mure od selekcije od U7 do U19 145 otrok. Strokovni kader sestavlja deset trenerjev.