Nogometaši Mure se veselijo velike zmage na edinem prvoligaškem dvoboju v četrtfinalu. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Mure se veselijo velike zmage na edinem prvoligaškem dvoboju v četrtfinalu. Foto: www.alesfevzer.com

Domžalčani so s prve četrtfinalne tekme branili minimalno prednost s 3:2, povratna pa se je po rednem delu končala s 3:2 v korist Mure, tako da so gledalci spremljali podaljšek (2 x 15 minut). V 90. minuti ga je iz gneče v kazenskem prostoru izsilil rezervist domačih Kai Cipot, sin nekdanjega reprezentanta Fabijana Cipota.

Ker se v podaljšku mreža ni zatresla (najlepšo priložnost je imel prav Cipot, ki je iz ugodnega položaja streljal previsoko), so sledile 11-metrovke. Muraši so zadeli vseh pet strelov, Šafarić pa je ubranil strel Ibričića.

Sobočani so sicer povedli v 24. minuti, ko je s prostega strela zadel Andrija Bubnjar. Domžalčani so do konca prvega polčasa naredili preobrat, v 33. in 40. minuti je za dva gola od daleč poskrbel Arnel Jakupović. V 58. minuti je bil dvoboj Jakupović – Bubnjar izenačen, saj je zadnji izkoristil podajo Amadeja Maroše in poravnal izid na 2:2.

Mura po dramatični tekmi v polfinalu pokala

Med četverico dva drugoligaša
V polfinalu bo igral še en klub iz Prekmurja. Nogometaši Nafte so namreč na povratni tekmi v Velenju še drugič premagali Rudar, in sicer z 2:0. V Lendavi je bilo pred dvema tednoma 2:1. Nafta je drugi drugoligaš, ki se je uvrstil v polfinale, v torek je to proti Celju uspelo Radomljam.

Krize Rudarja, ki v državnem prvenstvu po 15 krogih še nima zmage, za zdaj ni ustavil niti četrti trener v tej sezoni Andrej Panadić, ki je v torek zamenjal Nikolo Jaroša.

Mura po 11-m v polfinale

Njegovi varovanci, ki so v osmini finala presenetljivo izločili Olimpijo, so sicer ves čas tekme napadali, a njihovi poskusi so bili jalovi. V napadu so se vse preveč zapletali, redkih priložnosti pa niso znali izkoristiti. Dosegli so sicer dva gola, a oba je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil.

Še najbližje regularnemu zadetku so bili v 15. minuti, ko je Aljaž Krefl zadel prečko.

Nafto je v 27. minuti v vodstvo popeljal Mihael Rebernik, ki se je po predložku z desne strani dobro znašel v kazenskem prostoru, po njegovem strelu se je žoga od vratnice odbila za golovo črto.

V sodnikovem podaljšku drugega polčasa je po protinapadu zmago potrdil Madžar Roland Paku.

Fazanerija bo nov nogometni praznik doživela že v nedeljo, ko v 16. krogu Prve lige TS v Mursko Soboto prihaja vodilna Olimpija. Foto: www.alesfevzer.com
Fazanerija bo nov nogometni praznik doživela že v nedeljo, ko v 16. krogu Prve lige TS v Mursko Soboto prihaja vodilna Olimpija. Foto: www.alesfevzer.com
Nafta še poglobila veliko krizo Rudarja

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratne tekme

Rudar Velenje - NAFTA 1903 0:2 (0:1) 1:2
200; Rebernik 27., Paku 93.

Rudar Velenje: Radan, Hrubik, Petrović (70./Kuzmanović), Črnčič, Radić, Anđelković, Vošnjak, Filipović, Džinić, Kitek (78./Koprivnik), Krefl (67./Pušaver).

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Oštrek (91./Pirtovšek), Ploj (62./Bizjak), Malešević, Novinič (62./Šeruga), Paku, Živko, Rebernik, Leuštek, Vinko.

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


Dvoboj Nina Kouterja in Tončija Mujana. Foto: www.alesfevzer.com
Dvoboj Nina Kouterja in Tončija Mujana. Foto: www.alesfevzer.com

MURA - Domžale 8:6 (3:2, 1:2) 2:3 - po 11-metrovkah
2.400; Bubnjar 24., 58., Cipot 90.; Jakupović 33., 40.

11-m: Mulić, Brkić, Kouter, Šušnjara, Horvat; Ibričić (Šafarić brani), Podlogar, Fink, Vujadinović, Klemenčič.

Mura: Šafarić, Pucko, Karamarko, Maruško, Karničnik, Kouter, Šporn (90./Horvat), Bobičanec (46./Mulić), Bubnjar (76./Cipot), Šušnjara, Maroša.

Domžale: Sorčan, Sikošek (65./Čorluka), Vujadinović, Klemenčič, Fink, Pišek, Mujan (87./Vuklišević), Ibričić, Podlogar, Jakupović, Vuk (78./Svetlin).

Sodnik: David Šmajc (Kranj)


Odigrano v torek:
KALCER RADOMLJE - Celje 0:0 1:1
450 gledalcev

Koper - ALUMINIJ 3:2 (2:1) 0:1
600; Vršič 2./11-m, 78./11-m, Žužek 32.; Jakšić 28., Klepač 53.

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.

Dva drugoligaša med najboljšimi štirimi