Radomljani se veselijo največjega uspeha v pokalnem tekmovanju. Foto: www.alesfevzer.com
Radomljani se veselijo največjega uspeha v pokalnem tekmovanju. Foto: www.alesfevzer.com

Domači so dolgo uspešno nadzorovali potek tekme. Pobudo so sicer prepustili prvoligaškim gostom, ki pa niso bili učinkoviti. Celjani so v zadnjih 15 minutah močno pritisnili, vratarja Lenarta Cerarja so dobro preizkusili Luka Kerin, Mitja Lotrič in Ivan Božić. Gostje so imeli v sodnikovem dodatku še tri priložnosti, a so domači vzdržali in si zagotovili polfinale.

Radomljanom se je borbenost obrestovala. Foto: www.alesfevzer.com
Radomljanom se je borbenost obrestovala. Foto: www.alesfevzer.com

Luka Guček mož odločitve
Pred tednom dni je Ivan Božić popeljal gostitelje v vodstvo, nato pa je za izenačenje sedem minut pred koncem zadel Luka Guček, ki je bil tako mož odločitve.

Vršič že v 2. minuti zadel za vodstvo
V drugem torkovem polfinalu je Aluminij v Kopru izgubil z 2:3, s čimer pa je ubranil prednost 1:0 s prve tekme, tako da je napredoval zaradi več doseženih golov v gosteh. Koprčani so sijajno začeli srečanje, saj so povedli že v drugi minuti. Nemanja Jakšić je ob izbijanju žoge nespretno zadel enega od domačih napadalcev, kar je pomenilo najstrožjo kazen. K žogi je pristopil Dare Vršič in žogo mojstrsko - s panenko - poslal za hrbet Luke Janžekoviča.

Aluminij je preživel gostovanje v Kopru. Foto: www.alesfevzer.com
Aluminij je preživel gostovanje v Kopru. Foto: www.alesfevzer.com

Jakšić popravil napako
Aluminij je izenačil v 28. minuti. Marcel Čermak je sprožil z roba kazenskega prostora, vratar Primož Bužan je žogo odbil, a je pritekel Jakšić in jo poslal zv mrežo. Jakšić je tako "popravil" napako, ki jo je napravil ob prvem golu Koprčanov.

Žužek izkoristil "darilo" Janžekoviča; Klepač izenačil
A veselje gostov je bilo kratkotrajno. V 32. minuti je namreč Vršič z desne strani ustrelil proti vratom, strel ni bil močan, toda dovolj, da je vratar Janžekovič žogo spustil iz rok, "darilo" je sprejel Žan Žužek in jo s kakšnega metra poslal v mrežo za 2:1. A Aluminij je znova izenačil v 53. minuti. V protinapad je ušel Mihael Klepač, preigral vratarja Bužana in poslal žogo za vratnico v mrežo.

Kalcer Radomlje presenetil Celje

Vršič vlil nekaj upanja domačim
Zdelo se je, da je odpor domačih zlomljen. Toda v 78. minuti je zanje znova posijal žarek upanja. Čermak je namreč v kazenskem prostoru nespametno podrl Denisa Cerovca, tako da je sodnik Darjan Kovačič še enkrat pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je znova izvajal Vršič, ki je vratarja Janžekoviča poslal v levo, žoga pa za desno vratnico v mrežo. Koprčani so do konca poskušali zabiti gol za polfinale, a jim ni uspelo, tako da so se napredovanja veselili Štajerci.

Nafta in Domžale imata prednost zadetka
Preostali dve tekmi med Rudarjem in Nafto ter edini prvoligaški obračun četrtfinala med Muro in Domžalami bosta v sredo. Lendavčani so prvo tekmo dobili z 2:1, Domžalčani pa s 3:2.

Pet zadetkov na tekmi Koper – Aluminij

Panadić na klopi Rudarja zamenjal Jaroša
Iz Rudarja pa so sporočili, da Nikola Jaroš, ki je ekipo prevzel v začetku septembra, ni več trener "knapov". Jaroša bo zamenjal Andrej Panadić. Rudar je po 15 krogih še brez zmage v državnem prvenstvu. Panadić je igral za Dinamo Zagreb, s katerim je leta 1993 osvojil tudi hrvaško prvenstvo, nemški Chemnitz, Ürdingen in Hamburg ter graški Sturm in japonsko Nagoyo. Panadić je zbral tudi tri nastope za nekdanjo jugoslovansko reprezentanco.
Kot trener je 50-letni nekdanji branilec deloval v Avstriji pri Linzu, doma pri Istri, v prejšnji sezoni pa je bil tudi trener Krškega. Robert Pevnik pa bo po novem prevzel vlogo vodenja kadetskih ekip in nogometne šole. Pevnik je bil med letoma 2009 in 2011 že trener članske ekipe Rudarja, treniral pa je tudi Muro, Aluminij in nazadnje v prejšnji sezoni Olimpijo.

ČETRTFINALE, povratne tekme

KALCER RADOMLJE – Celje 0:0 1:1
450 gledalcev

Koper – ALUMINIJ 3:2 (2:1) 0:1
600; Vršič 2./11-m, 78./11-m, Žužek 32.; Jakšić 28., Klepač 53.

Sreda ob 16.30:
RUDAR VELENJE – NAFTA 1903 1:2

Ob 19.30:
MURA – DOMŽALE 2:3

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.

Radomljani prvič v polfinalu pokala