Ante Šimundža želi s svojimi varovanci uspešno skleniti evropsko sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Ante Šimundža želi s svojimi varovanci uspešno skleniti evropsko sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvaki so se s tokratnimi tekmeci pomerili že v 1. krogu sredi septembra, ko je bilo v Mariboru 2:0 za goste.

Mura je zdaj zrelejše moštvo, kot je bila na začetku Konferenčne lige. "V primerjavi s prvo tekmo se bolj zavedamo, kako se moramo postaviti na takšnih srečanjih. Pričakujem, da bomo naredili še korak naprej," napoveduje trener Ante Šimundža.

Mura evropsko sezono končuje pri Vitesseju

"Konec je po šesti tekmi"

Po zmagi nad Tottenhamom pred dvema tednoma (2:1) se Prekmurci optimistično lotevajo novega izziva. "Samozavestnejši smo, tudi v domačem prvenstvu smo dvakrat zapored zmagali. Na Nizozemsko gremo brez pritiska," je za TV Slovenija povedal kapetan Alen Kozar.

Kako bi opisal Nizozemce? "Precej prodirajo po bokih, izvrstni so v igri ena na ena. Iskali bomo priložnosti iz protinapadov."

Čeprav ne morejo več napredovati, zadnje srečanje ne bo nepomembno, saj želijo Sobočani potrditi dober vtis, ki so ga pustili v tem tekmovanju. "Konec je po šesti tekmi," poudarja Šimundža.

Priprava na dvoboj zaradi nizkih temperatur v zadnjih dneh ni bila optimalna. "To je stalnica tukaj, mimo tega ne moremo. Fantje se zelo dobro prilagajajo. Ljudje, ki pripravljajo igrišča, se trudijo maksimalno, toda proti naravi se ne da," je dejal trener Mure.

Vitesse je na domačem stadionu GelreDome v Konferenčni ligi izgubil proti Rennesu (1:2) in 21. oktobra premagal Tottenham (1:0). Foto: www.alesfevzer.com
Vitesse je na domačem stadionu GelreDome v Konferenčni ligi izgubil proti Rennesu (1:2) in 21. oktobra premagal Tottenham (1:0). Foto: www.alesfevzer.com

Boj za drugo mesto

Vitesse se s Tottenhamom bori za drugo mesto v skupini G, ki prinaša napredovanje, oba imata po sedem točk. V primeru enakega števila točk tudi na koncu bo odločila boljša razlika v zadetkih, saj sta nizozemski in angleški klub izenačena tudi na medsebojnih dvobojih.

Tekma Tottenham – Rennes je preložena zaradi izbruha okužb z novim koronavirusom v taboru Londončanov. Pozitivnih je osem nogometašev in pet drugih uslužbencev. Nov termin še ni znan.

"Danes ni mogoče govoriti o nogometu. Položaj je resen. Vsak dan imamo več pozitivnih," je še pred sporočilom o preložitvi tekme na novinarski konferenci razložil trener Tottenhama Antonio Conte.

Zmagovalci osmih skupin se bodo neposredno uvrstili v osmino finala, drugouvrščeni pa se bodo februarja za preboj med 16 najboljših na dveh tekmah pomerili s tretjeuvrščenimi moštvi v skupinskem delu Evropske lige.

Konferenčna liga

Skupina G, 6. krog

Četrtek ob 21.00:
VITESSE - MURA

Preloženo zaradi okužb z novim koronavirusom:
TOTTENHAM - RENNES

Lestvica:                            
RENNES          5  3 2 0 10:7 11 točk
TOTTENHAM       5  2 1 2 11:8  7     
VITESSE         5  2 1 2  9:8  7     
MURA            5  1 0 4  4:11 3