Lazio je pokal osvojil leta 1958, 1998, 2000, 2004 in 2009. Foto: Reuters
Lazio je pokal osvojil leta 1958, 1998, 2000, 2004 in 2009. Foto: Reuters
Mauro Zarate
Mauro Zarate je poskrbel za prvo navdušenje na tribunah, kjer se je zbralo približno 70.000 gledalcev. Foto: EPA
Giampaolo Pazzini
Giampaolo Pazzini je izenačil v 31. minuti. Foto: EPA

Nogometaši iz Rima, ki so odlično začeli italijansko prvenstvo, nato pa zelo popustili, so nekako le rešili sezono. S slavjem v pokalu so si priigrali uvrstitev v Evropsko ligo, ki bo v naslednji sezoni nadomestila dozdajšnji Pokal Uefa. Po rednem delu je bilo 1:1.

Streli z bele točke so bili odločeni v sedmi seriji. Urugvajski vratar Fernando Muslera je najprej ubranil 11-metrovko Hugu Campagnaru, Laziu pa je lovoriko zagotovil uspešen strel Ousmana Daboja. Muslera je takoj na začetku ubranil tudi 11-metrovko Antoniu Cassanu, za edini neuspešen poskus Rimljanov pa je v drugi seriji poskrbel kapetan Tommaso Rocchi, ki je meril v vratnico.

V rednem delu v polno Zarate in Pazzini
Lazio je odlično začel tekmo, saj ga je v vodstvo že v 5. minuti popeljal Mauro Zarate. Argentinski napadalec je na levi strani lepo prodrl na rob kazenskega prostora in z desnico sijajno zadel ob daljši vratnici. Sampdoria je izenačila v 31. minuti, ko je bil z glavo na pravem mestu Giampaolo Pazzini. Po predložku Cassana z desne strani je žogo do njega podaljšal Marius Stankevičius.

V drugem polčasu so gostitelji več napadali, vendar je obramba gostov zdržala. V podaljšku je imela najlepšo priložnost Sampdoria, vendar je po prodoru Cassana v kazenski prostor žogo eden izmed domačih branilcev izbil v kot.

Finale:
LAZIO
- Sampdoria 7:6 (1:1, 1:1) - po 11-metrovkah
70.000; Zarate 5.; Pazzini 31.

11-m: Ledesma, Rocchi, Rozehnal, Kolarov, Zarate, Lichtsteiner, Dabo; Cassano, Palombo, Pazzini, Gastaldello, Accardi, Delvecchio, Campagnaro.

V odebeljenem tisku so nogometaši, ki so zastreljali 11-metrovko.
M. R.