Matjaž Kek se tudi za prijateljsko tekmo ni odločil za eksperimentiranje. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Matjaž Kek se tudi za prijateljsko tekmo ni odločil za eksperimentiranje. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Stadion Bonifika
Bonifika je od srede popoldne razprodana. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Med povabljenci ni novincev. Glede na zadnji kvalifikacijski tekmi proti Ferskim otokom in Estonijo na seznamu ni Matije Škarabota in Jana Koprivca.

Kek je tako še enkrat potrdil, da je jedro reprezentance dobro znano in da z uvrstitvijo med 15 najboljših reprezentanc na svetu tudi prijateljske tekme niso več poligon za pretirano eksperimentiranje.

Slovenska reprezentanca se bo zbrala v nedeljo zvečer v Portorožu, od koder se bodo vozili na treninge v Koper. Kekovi fantje bodo dva treninga opravili v ponedeljek na pomožnem igrišču v Kopru, travnato površino Bonifike pa bodo preizkusili v torek popoldan na uradnem treningu.

Tekma na novem stadionu na Bonifiki je od sinoči tudi uradno razprodana. Kekovo četo bo tako spodbujalo 4010 gledalcev. Pravico na tekmi bodo delili Valižani. Prvi sodnik bo Mark Whitby, njegova pomočnika pa Kim Fisher in John Swindley.

Vratarja:
S. Handanovič (Udinese, ITA), J. Handanovič (Empoli, ITA)

Obramba:
Brečko (Koln, GER), Cesar (Chievo, ITA), Ilič (Lokomotiva Moskva, RUS), Jokič (Chievo, ITA), Mavrič Rožič (KSV Superfund, AUT), Šuler (Gent, BEL)

Zvezna vrsta:
Bačinovič (Palermo, ITA), Birsa (Auxerre, FRA), Kirm (Wisla Krakow, POL), Stevanovič (Vitesse, NED), Vučkič (Newcastle, ENG), Iličič (Palermo, ITA), Koren (Hull City, ENG), Radosavljevič (ADO Den Haag, NED)

Napad:
Dedič (Bochum, GER), Ljubijankič (Gent, BEL), Novakovič (Koln, GER), Matavž (Groningen, NED), Pečnik (Nacional, POR)