Rene Krhin je julija dvignil precej prahu, ker je namesto evropskega prvenstva do 19 let izbral odhod na priprave v ZDA z Interjem. Foto: NZS
Rene Krhin je julija dvignil precej prahu, ker je namesto evropskega prvenstva do 19 let izbral odhod na priprave v ZDA z Interjem. Foto: NZS
Matjaž Kek
Matjaž Kek bolj kot o Wembleyju razmišlja o Poljakih. Foto: Marko Madžarac

Kek je vpoklical enaindvajset igralcev. Med njimi so znova Branko Ilič, Dalibor Stevanovič, Andrej Komac in Zlatko Dedič, prvi vpoklic pa je dočakal mladi Rene Krhin iz Interja.

Na Wembleyju 2.000 slovenskih navijačev
Slovenija se bo 5. septembra v hramu nogometa Wembleyju na prijateljski tekmi pomerila z Anglijo. Keku bo služila kot priprava na Poljake: “Prestižna tekma proti reprezentanci Anglije bo pravi test pred nadaljevanjem kvalifikacij in tekmo proti Poljski v naši izredno izenačeni skupini." Slovenske nogometaše bo v Londonu spodbujalo več kot 2.000 navijačev.

Zmaga proti Poljski je nujna
Štiri dni pozneje čaka Kekovo četo obračun s Poljaki, kjer je zmaga nujna, če hoče Slovenija še zadržati možnosti za pot na svetovno prvenstvo. Vstopnice za Ljudski vrt se prodajajo odlično. V četrtek ob 10. uri je pošlo že več kot 7.000 vstopnic. "Veseli me, da znova vlada veliko zanimanje slovenskih navijačev za obe tekmi in upam, da bo razprodani Ljudski vrt še enkrat velik adut naše reprezentance,” je še povedal Kek.

Vratarja:
S. Handanovič (Udinese), Šeliga (Sparta)

Branilci:
Brečko (Köln), Cesar (Grenoble), Džinič (Maribor), Ilič (Betis), Jokič (Sochaux), Mavrič (Koblenz), Šuler (Gent)

Vezisti:

Kirm (Wisla), Komac (Maccabi Tel Aviv), Koren (WBA), Krhin (Inter), Radosavljevič (Tom Tomsk), Stevanovič (Vitesse), Žlogar (Omonia)

Napadalci:
Birsa (Auxerre), Dedič (Bochum), Ljubijankič (Gent), Novakovič (Köln), Pečnik (Nacional)

5. septembra:
POLJSKA - SEVERNA IRSKA
SLOVAŠKA - ČEŠKA

9. septembra:
SLOVENIJA - POLJSKA


Lestvica:                           
SLOVAŠKA 6 5 0 1 17:6 15
SEVERNA IRSKA 7 4 1 2 12:6 13
SLOVENIJA 7 3 2 2 10:4 11
POLJSKA 6 3 1 2 18:7 10
ČEŠKA 6 2 2 2 6:4 8
SAN MARINO 8 0 0 8 1:37 0