Robustni John Hartson je slovenski obrambi povzročal veliko težav. Foto: RTV SLO
Robustni John Hartson je slovenski obrambi povzročal veliko težav. Foto: RTV SLO
Suad Filekovič
Suad Filekovič v prodoru Foto: EPA

Domači kapetan John Hartson je v 23. minuti že premagal Boruta Mavriča, a je žogo z golove črte izbil Andrej Komac. Robustni napadalec Celtica je v naslednjem napadu s komolcem udaril slovenskega vratarja, ki jo je odnesel z veliko podplutbo, pozneje pa ga je zamenjal Samir Handanovič.

Slovenci so v drugem polčasu pokazali nekoliko več, vendar se očitno niso naprezali, saj so najboljše bržkone prihranili za Norvežane. Solidne priložnosti so imeli Goran Šukalo, Aleksander Rodič in Andrej Komac, nekajkrat pa je od daleč poskušal tudi Nastja Čeh.

Najlepše priložnosti za Wales sta v drugem delu zapravila Robert Earnshaw in Richard Duffy. Obakrat se je z obrambama izkazal Mavrič.

Preostale prijateljske tekme
Tekma je potekala na novem stadionu v Swanseaju, kjer je reprezentanca igrala prvič po 17 letih. Domači so nastopili brez poškodovanih Ryana Giggsa, Craiga Bellamyja in Simona Daviesa.
WALES      0 - 0     SLOVENIJA
---------------------------------------
Coyne        B. Mavrič *****  
Gabbidon      M. Mavrič ***   
Partridge      Knavs       
Page        Cesar       
Duffy ***      Filekovič     
Rickets       Pokorn ***     
Fletcher      Žlogar       
Robinson ****    N. Čeh       
Voughan **     Komac ******    
Earnshow *     Ačimovič *     
Hartson       Lavrič ** 
--------------------------------------- * 61./Williams * 46./Cimerotič ** 68./Perry ** 46./Rodič *** 73./Edwards *** 46./Šukalo **** 56./Ilič **** 85./Davies ***** 63.Handanovič ****** 87./Pečnik 10.000; Sodnik: Ian STOKES (Irska)