Nekateri navijači so si tekmo ogledali z balkona bližnjega bloka in niso pozabili na Matjaža Keka, ki je pustil neizbrisen pečat pri Rijeki. Nekdanji slovenski selektor je odstopil prejšnjo soboto po petih letih uspešnega dela. Foto: EPA
Nekateri navijači so si tekmo ogledali z balkona bližnjega bloka in niso pozabili na Matjaža Keka, ki je pustil neizbrisen pečat pri Rijeki. Nekdanji slovenski selektor je odstopil prejšnjo soboto po petih letih uspešnega dela. Foto: EPA
Tribune na Rujevici so bile prazne zaradi kazni Uefe. Foto: EPA
Marcus Rashford je zapravil dve izjemni priložnosti. Foto: Reuters
Romelu Lukaku je bil junak na stadionu kralja Baudouina v Bruslju. Foto: Reuters
Southgate in Dalić prepričana, da bi morali zmagati

12. julija je Mario Mandžukić v 109. minuti odločil podaljšek na stadionu Lužniki (2:1). Hrvaška se je uvrstila v finale mundiala, kjer pa je bila nato s 4:2 boljša Francija. Največjo tekmo v zgodovini hrvaškega nogometa si je ogledalo 78.000 gledalcev. Današnja kulisa je bila popolnoma drugačna.

Hrvati so na Reki plačali davek še iz kvalifikacij za Euro 2016, ko je nekdo zelenico stadiona Poljud okrasil s kljukastim križem. Uefa je določila dve tekmi igranja pred praznimi tribunami. Na tekmi proti Bolgariji se to ni pretirano čutilo, danes pa je bil položaj drugačen, tudi večja stadiona (Maksimir ali Poljud) bi bila razprodana. Angleži vse do danes še nikoli niso igrali pred praznimi tribunami, pa so odigrali že 988 reprezentančnih tekem v bogati zgodovini.
Dier v vratnico, Kane v prečko
V prvem polčasu je bila igra zelo povprečna. Edino veliko priložnost je imel Eric Dier minuto pred odmorom, ko je z glavo stresel vratnico. Precej boljša je bila predstava v drugem delu. V 51. minuti je Harry Kane z glavo zadel prečko. Dve izjemni priložnosti je imel napadalec Marcus Rashford, ki se je obakrat znašel sam pred Dominikom Livakovićem, a je streljal zelo slabo in vratar zagrebškega Dinama je oba strela odbil.

Lukaku zrežiral zmago Belgije
Belgija je premagala Švico z 2:1. V vodstvo je gostitelje povedel sijajni napadalec Romelu Lukaku v 58. minuti. Izenačil je rezervist Mario Gavranović v 76. minuti po podaji Nica Elvedija. 14. zmago Belgije v medsebojnih dvobojih in skok na vrh lestvice te skupine je zagotovil odlični Lukaku s petih metrov šest minut pred koncem.

Arnautović odločil na Dunaju
V ligi B so v skupini 3 Avstrijci ugnali Severno Irsko z 1:0, Marko Arnautović je poskrbel za prvo zmago v tem tekmovanju z edinim zadetkom v 71. minuti, Severni Irci pa so v drugi tekmi doživeli še drugi poraz.

V ligi C sta bili na sporedu dve tekmi. Nekdanji evropski prvaki Grki so ugnali Madžare z 1:0, edini strelec je bil Kostas Mitroglu v 65. minuti, medtem ko so v baltskem obračunu Finci prav tako z najtesnejšim izidom v gosteh ugnali Estonce, kar je zanje že tretja zmaga v ligi in so s polnim izkupičkom na vrhu te skupine. Teemu Puuki je zadel v sodnikovem dodatku.

LIGA A, SKUPINA 2:
BELGIJA - ŠVICA 2:1 (0:0)
Lukaku 58., 84.; Gavranović 76.

Belgija: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vermaelen (73./Boyata), Meunier, Tielemans, Witsel, Carrasco (76./Chadli), Mertens (92./T. Hazard), E. Hazard, Lukaku.

Švica: Sommer, Elvedi, Schär, Rodriguez, Lang, Zakaria (83./Fernandes), Xhaka, Freuler (87./Fassnacht), Zuber, Shaqiri, Seferović (69./Gavranović).

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)


Vrstni red: Belgija 6, Švica 3, Islandija 0.


SKUPINA 4:
HRVAŠKA - ANGLIJA 0:0

Hrvaška: Livaković, Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić, Kovačić (73./Badelj), Rakitić, Kramarić, Modrić, Perišić (68./Pjaca), Rebić (80./Livaja).

Anglija: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Chilwell, Henderson, Dier, Barkley, Sterling (78./Sancho), Kane, Rashford.

Sodnik: dr. Felix Brych


Vrstni red: Španija 6, Anglija in Hrvaška po 1 točka.


LIGA B, SKUPINA 3:
AVSTRIJA - SEVERNA IRSKA 1:0 (0:0)
Arnautović 71.

Vrstni red: BiH 6, Avstrija 3, Severna Irska 0 točk.


LIGA C, SKUPINA 2:
ESTONIJA - FINSKA 0:1 (0:0)
Pukki 91.

GRČIJA - MADŽARSKA 1:0 (0:0)
Mitroglu 65.

Vrstni red: Finska 9, Grčija 6, Madžarska 3, Estonija 0 točk.


LIGA D, SKUPINA 2:
MOLDAVIJA - SAN MARINO 2:0 (1:0)
Ginsari 31., 67.

BELORUSIJA - LUKSEMBURG 1:0 (1:0)
Saroka 43.

Vrstni red: Belorusija 7, Luksemburg 6, Moldavija 4, San Marino 0.





Southgate in Dalić prepričana, da bi morali zmagati