Matjaž Kek: Vsak termin je izredno pomemben. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek: Vsak termin je izredno pomemben. Foto: MMC RTV SLO
Kek predstavil načrte pred tekmo z BiH

Zaradi težav z napadalci (poškodba Ljubijankiča) se v reprezentanco vrača Miran Burgič, Kek pa je vpoklical tudi Tima Matavža.

BiH tekmec po meri
"O pomembnosti tekme je brezpredmetno govoriti. Terminov ni dosti in vsak je pomemben. Pri nas je situacija specifična, v zadnjem času je zaradi dobrih rezultatov klima bolj pozitivna in mi smo se dogovorili, da najdemo nasprotnika, ki je po meri. To BiH vsekakor je, gre za nasprotnika, ki nosi v sebi neki izziv, meni kot selektorju pa je najpomembneje, da se spet srečam z igralci, da jih vidim, saj je premor do februarja absolutno predolg," je povedal Kek.

Kek išče rešitev za desni bok
Na naslednji kvalifikacijski tekmi konec marca proti Češki Kek ne bo mogel računati na tri igralce zadnje vrste, zato že razmišlja o menjavah: "Razmišljam o nekaterih spremembah začetne postave, saj moramo preveriti določene položaje. Prepričan sem, da lahko Brečka in Šulerja dobro zamenjata Jokič in Morec, najti pa moramo še rešitev za desni bok. Trenutno ne razmišljam o vpoklicu še kakšnega igralca, je pa res, da je še en prvenstveni krog in imamo imena igralcev, ki so na čakanju."

Seznam slovenske reprezentance
Vratarja:
Samir Handanovič (Udinese), Jasmin Handanovič (Mantova)

Branilci: Boštjan Cesar (Olympique Marseille), Branko Ilič (Betis), Bojan Jokič (Sochaux), Mitja Mörec (CSKA Sofija), Aleš Mejač (Maribor), Marko Šuler (Gent)

Vezisti: Valter Birsa (Sochaux), Mišo Brečko (Köln), Andrej Komac (Djurgarden), Robert Koren (WBA), Andraž Kirm (Domžale), Anton Žlogar (Omonia), Mirnes Šišič (Olympiacos), Aleksander Radosavljevič (Tom Tomsk)

Napadalci: Miran Burgič (AIK Solna), Zlatko Dedič (Frosinone), Tim Matavž (BVO Emmen), Milivoje Novakovič (Köln)

R. K.

Kek predstavil načrte pred tekmo z BiH