Šišičev prestop v Olympiacos je prepričal tudi Matjaža Keka. Foto: EPA
Šišičev prestop v Olympiacos je prepričal tudi Matjaža Keka. Foto: EPA

Za tekmo 6. februarja v Novi Gorici se je Kek odrekel nekaterim igralcem, ki v svojih klubih ne igrajo veliko (Stevanovič, Jokič, Cipot ...), po dogovoru pa je odsoten tudi Zlatan Ljubijankič. Priložnost sta tako dobila debitanta Šišič (Olympiacos) in Jukan (Koper).

Na seznamu tudi Mavrič, Šukalo in Matič
"Največ igralcev s sredine igrišča sem poklical zato, ker imajo nekateri še tik pred zborom v Strunjanu tekme v klubih in tako se lahko marsikaj zgodi. Med njimi so Šišič, Branko Ilič in Anton Žlogar, ki bodo gotovo zamudili," je pojasnil Kek, ki je spet vpoklical tudi člana Koblenza Mateja Mavriča in Gorana Šukala, vabilo pa je prejel tudi Darijan Matič.

Maja s Hrvaško v Mariboru
Slovenci se bodo na prijateljskih tekmah pomerili še s Hrvaško v Mariboru (23. 5.) ter gostovali pri Madžarih (26. 3.) in Švedih (26. 5.). Odprt je še termin avgusta.

Zavrl: O ciljih je težko govoriti
V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki se začnejo septembra, se bodo Kekovi izbranci pomerili s Češko, Poljsko, Slovaško, Severno Irsko in San Marinom. "O ciljih je težko kaj povedati. Enotni smo si pri tem, da mora biti izbrana vrsta na igrišču bolj agresivna in pokazati zavzetost. Le tako bomo spet pritegnili pozornost športne javnosti," meni predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl.

Kekov seznam za Dansko:
Vratarja:
Samir Handanovič (Udinese), Sašo Fornezzi (Austria Dunaj);
Obrambni igralci: Mišo Brečko (Hamburg SV), Boštjan Cesar (WBA), Branko Ilič (Betis), Aleš Kokot (Wehen), Matej Mavrič (Koblenz), Mitja Mörec (Maccabi Herzliya);
Zvezni igralci: Andraž Kirm (Domžale), Robert Koren (WBA), Darijan Matič (Interblock), Rene Mihelič (Maribor), Mirnes Šišič (Olympiacos), Goran Šukalo (Koblenz), Luka Žinko (Domžale), Anton Žlogar (Anorthosis);
Napadalci: Valter Birsa (Sochaux), Amer Jukan (Koper), Klemen Lavrič (Duisburg), Milivoje Novakovič (Köln), Dejan Rusič (Politehnica Temišvar)

C. R.