Robert Koren bo skrbel za uporabne žoge obema napadalcema. Foto: Reuters
Robert Koren bo skrbel za uporabne žoge obema napadalcema. Foto: Reuters
Slovenci so v teh kvalifikacijah že gostovali v Albaniji in se razšli z neodločenim izidom 0:0. Foto: Reuters
Z Albanci za 4. mesto
Albanija tesno ugnala Oblakov Rudar

Po odpovedi poškodovanih Dareta Vršiča in Daliborja Stevanoviča mora Kek na sredini igrišča sestaviti novo kombinacijo. V sredo so nogometaši prvič trenirali v popolni postavi, kot vse kaže, pa bo sredina delovala v obliki romba, ki ga bodo sestavljali Anton Žlogar, Andraž Kirm, Andrej Komac in Robert Koren.

Koren: Kreativnost pri meni nikoli ni bila problem
Najbolj boleča točka slovenske reprezentance je mesto organizatorja igre, v vlogi katerega se bo tokrat najbrž preizkusil Koren, ki bo stal za obema napadalcema. "Na treningu smo preizkušali nekatere različice. Imamo še tri treninge in videli bomo, kako se bo selektor odločil. Kar se tiče kreativnosti, ta pri meni nikoli ni bila problem," je vlogo sprejel nogometaš West Bromwicha.

Lavrič na treningu trčil s Pejkovičem
V napadu bosta igrala Milivoje Novakovič in Klemen Lavrič. Slednji se je na treningu lažje poškodoval ob trku s trenerjem vratarjev Nihadom Pejkovičem in predčasno odšel pod tuš, vendar hujšega ni.

Oblakov Rudar namučil Albance
Albanci so v Sloveniji že od začetka tedna. V sredo so odigrali prijateljsko tekmo z Rudarjem iz Velenja, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Brane Oblak, in tesno zmagali z 1:0. Strelec je bil v 53. minuti Klodian Duro. Albanski selektor Otto Barić s predstavo svojih varovancev ni bil zadovoljen: "Pred pomembnimi tekmami smo take dvoboje zlahka dobivali in dajali tudi po 6, 7, 8 golov. Glavni igralci niso bili na nivoju, vendar mislim, da bo v soboto povsem drugače."

Barićeva četa zdesetkana
V Celju bodo manjkali trije ključni igralci. Vrzel bo predvsem v obrambi, kjer sta standardna Lorik Cana in Armend Dalku. Prvi zvezdnik ekipe je napadalec Livorna Erion Bogdani, ki pa v teh kvalifikacijah še ni dosegel zadetka. V Velenju mu je družbo v napadu delal Hamdi Salihi. "Igrali bomo napadalno na gole, čeprav jih ne dosegamo veliko. Vendar je naša igra dobra," je opitmist Barić.

Direkten dvoboj za pomembno 4. mesto
Albanci so v gosteh trd oreh. Remizirali so z Belorusi in Bolgari, gladko premagali Luksemburg ter tesno izgubili z Nizozemci. To je direkten dvoboj za četrto mesto v skupini, ki prinaša boljše izhodišče pri žrebu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2010.

Sobota ob 20.30:                    
SLOVENIJA - ALBANIJA                
Ob 17.00:                           
BELORUSIJA - LUKSEMBURG             
Ob 19.15:                           
ROMUNIJA - NIZOZEMSKA               
                                    
Lestvica:                           
ROMUNIJA          8  6 2 0  17:5  20
NIZOZEMSKA        8  6 2 0  11:2  20
BOLGARIJA         9  5 3 1  14:6  18
SLOVENIJA         9  3 1 5   9:12 10
ALBANIJA          8  2 3 3   8:7   9
BELORUSIJA        9  2 1 6  11:19  7
LUKSEMBURG        9  0 0 9   1:20  0
                                    
Sreda: NIZOZEMSKA - SLOVENIJA       

R. K.
Z Albanci za 4. mesto
Albanija tesno ugnala Oblakov Rudar