Béla Koplárovics je avgusta 2002 kot rezervist potopil Man United, ki se je ZTE-ju nato maščeval z visoko zmago s 5:0. Foto: EPA
Béla Koplárovics je avgusta 2002 kot rezervist potopil Man United, ki se je ZTE-ju nato maščeval z visoko zmago s 5:0. Foto: EPA
Darijo Biščan
23-letni Darijo Biščan je na 99. tekmi v I. SNL, kjer je do zdaj igral samo v dresu Celja, zabil 27. gol. Foto: Mik Cm Celje
Ermin Rakovič
Interblock z Erminom Rakovičem na čelu ni uspel priiti do šele druge prvenstvene zmage nad Domžalami. Foto: MMC RTV SLO
4 goli in delitev točk v Lendavi
Brez zadetkov v Spodnji Šiški

Interblock s štirimi točkami ostaja v vodstvu Prve lige si, a ga bodo lahko v primeru zmag prehiteli Rudar, Gorica in Koper. Brez osvojenih točk v sezoni 2009/10 ostajata le še Maribor in Oimpija, ki ju tekmi 2. kroga čakata v nedeljo. Nafta in Celje pa sta po pripetijah s trenerjema poskrbela za zanimivo tekmo in štiri zadetke.

Odličen debi krvnika Man Uniteda
V 11. minuti srečanja v Prekmurju je Nafta povedla - z 11 metrov je lepo zadel novinec Bela Koplarovics. Madžarski napadalec, potem ko je med tednom prejel mednarodni certifikat, je odigral prvo tekmo za lendavsko Nafto. Koplarevics je pred sedmimi leti zablestel kot strelec zmagovitega gola med ZTE-jem in Manchester Unitedom v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Preobrat pred odmorom
Pred koncem prvega dela so "grofje" v pičlih štirih minutah obrnili izid. Najprej je v 37. minuti po natančni podaji Denisa Urbanča s polvolejem zadel Slaviša Dvorančič, v 40. pa se je med strelce vpisal še Darijo Biščan. Prosti udarec je izvedel nekdanji kapetan gostov Sebastjan Gobec, v kazenskem prostoru pa je bil najbolj spreten Biščan, ki je tudi s pomočjo vratnice Celje popeljal v vodstvo z 2:1.

Zadel še drugi Madžar, Hrvat pordečel
V 2. polčasu je ritem igre padel, po nekaj priložnostih na obeh straneh, pa je pobudo Lendavčanov kronal povratnik v moštvo Jozsef Sebök. Madžarski napadalec, ki je za Nafto odigral že sezono in pol, je zadel v 83. minuti, potem ko se je kot prvi prikopal do odbitka po močnem strelu Petra Gerenčerja. V sodnikovem podaljšku si je zaradi grobega prekrška izključitev prislužil domači obrambni igralec Stjepan Čaban.

Vsakemu po en polčas priložnosti
V Spodnji Šiški na premajhnem in počasnem igrišču ni bilo golov, vsakemu moštvu pa je pripadel po en polčas. Za nameček je igralce motila še poletna pripeka, zaradi česar je bil potreben tudi osvežitveni odmor sredi obeh polčasov.

V prvem je prevladoval Interblock, ki pa številnih priložnosti (Iličič, Tabot in Milenković) ni znali izkoristiti oziroma se je vedno znova izkazal vratar Darko Brljak. V nadaljevanju so pobudo prevzeli gosti, a tudi oni niso znali premagati nasprotnega vratarja.

Domžale na koncu bližje uspehu
Še najbližje zadetku je bil v 55. minuti Damir Pekič, ki se je sam znašel pred ljubljanskim čuvajem mreže, a je žogo preslabo spodkopal in zadel le Matjaža Rozmana. V zaključku tekme sta se moštvi zadovoljili s točko, zadnjo priložnost za zadetek in zmago gostov je zapravil Jovan Vidović, a je osamljen s 13 m žogo poslal pod oblake.

Prva liga si, 2. krog

NAFTA - CM CELJE 2:2 (1:2)
1.300; Koplarovics 11., Sebök 83.; Dvorančič 37., Biščan 40.
RK: Čaban 91./Nafta

INTERBLOCK - DOMŽALE 0:0
800 gledalcev.

Nedelja ob 18.00:
LABOD DRAVA - LUKA KOPER

Ob 19.00:
RUDAR VELENJE - MARIBOR

Ob 20.00:
HIT GORICA - OLIMPIJA

Lestvica:                             
INTERBLOCK LJ 2 1 1 0 3:1 4
RUDAR 1 1 0 0 2:0 3
HIT GORICA 1 1 0 0 1:0 3
LUKA KOPER 1 1 0 0 1:0 3
DOMŽALE 2 0 2 0 2:2 2
LABOD DRAVA 1 0 1 0 2:2 1
MIK CM CELJE 2 0 1 1 2:3 1
NAFTA 2 0 1 1 2:4 1
MARIBOR 1 0 0 1 0:1 0
OLIMPIJA (-2) 1 0 0 1 1:3 -2

Olimpija je sezono začela z dvema točkama manj, ker maja v II. SNL ni odigrala tekme proti Triglavu v Kranju.

4 goli in delitev točk v Lendavi
Brez zadetkov v Spodnji Šiški