Gareth Bale je postavil nov
Gareth Bale je postavil nov "nor" mejnik v nogometnem svetu. Foto: EPA
Daniel Levy
Predsedniku Tottenhama Danielu Levyju se lahko smeji, čeprav sam pravi nekoliko drugače ... Foto: EPA

24-letni Bale je s tem popravil "rekord" novega soigralca Cristiana Ronalda, ki je leta 2009 h kraljevemu klubu iz Manchester Uniteda prišel za 94 milijonov evrov. Bale bo v ponedeljek z Realom - po zdravniškem pregledu - podpisal šestletno pogodbo, katere podrobnosti (še) niso znane.

Predstavitev v ponedeljek ob 13.00
"Igralec bo v ponedeljek, 2. septembra, ob 13.00 po opravljenem zdravniškem pregledu predstavljen na stadionu Santiago Bernabeu. Takoj zatem bo preizkusil zelenico, nato pa bo medijem na voljo tudi na novinarski konferenci," so sporočili iz vodstva Madridčanov.

Bale: Uresničenje sanj
Bale pa je po sanjskem prestopu dejal: "Nisem prepričan, če je kdaj dober trenutek, da zapustiš klub, kjer si igral najboljši nogomet do zdaj. Kljub temu pa lahko rečem, da so se mi uresničile sanje."

Levy: Nismo ga želeli prodati, a ....
Predsednik Tottenhama Daniel Levy je razkril, da Bala niso želeli prodati, a sta bila pritisk Reala in želja nogometaša po prestopu pač preveliki: "Presodili smo, da če bi ga zadržali, nogometaš ne bil z mislimi pri Tottenhamu, zato smo ga s težkim srcem prodali."

Villas-Boas: On gre naprej, mi pa tudi
Dokončanje prestopa je sicer že po tekmi z Arsenalom naznanil trener Tottenhama Andre Villas-Boas: "Bale odhaja v Real. Zapustil nam je lepe spomine. Želim mu vse najboljše. On gre naprej, mi pa tudi."

Od Southamptona do galaktikov
Bale, 186 cm visoki krilni nogometaš, ki ga odlikujeta hitrost, vzdržljivost in vsestranskost, je profesionalno kariero začel v Southamptonu, leta 2007 pa prestopil v Tottenham, s katerim je imel pogodbo še do junija 2016.

Najdražji nogometni prestopi:
1. Garteh Bale - 100 mio. evrov (Tottenham-Real Madrid)
2. Cristiano Ronaldo - 94 mio. evrov (Manchester United- Real Madrid)
3. Zinedine Zidane - 75 mio. evrov (Juventus-Real Madrid)
4. Zlatan Ibrahimović - 69 mio. evrov (Inter-Barcelona)
5. Luis Figo - 68 mio. evrov (Barcelona-Real Madrid)
6. Kaka - 65 mio. evrov (Milan-Real Madrid)
7. Edinson Cavani - 65 mio evrov (Napoli-PSG)
8. Hulk - 60 mio. evrov (Porto-Zenit)
. Radamel Falcao - 60 mio evrov (Atletico Madrid-Monaco)
10. Fernando Torres - 58 mio. evrov (Liverpool-Chelsea)