Nogometaši Napolija so bili večkrat v izgubljenem položaju, na koncu pa so se veselili prestižne zmage. Foto: EPA
Nogometaši Napolija so bili večkrat v izgubljenem položaju, na koncu pa so se veselili prestižne zmage. Foto: EPA
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain je dosegel dva zadetka, natančen pa je bil tudi v peti seriji streljanja enajstmetrovk. Foto: EPA

Na stadionu Jassim Bin Hamad so v 5. minuti prek Carlosa Teveza povedli italijanski prvaki, za Napoli je v 68. minuti izenačil Gonzalo Higuain. Do konca rednega dela sta nato mreži mirovali.
Tevez je Juventus spet v vodstvo popeljal v 106. minuti tekme, ko je izkoristil lepo podajo Paula Pogbaja. Vse je že kazalo na zmago stare dame, vendar je v 118. minuti izenačil sijajni Higuain.

Stara dama zapravila štiri 11-m
O zmagovalcu so odločali streli z bele točke. V prvi seriji sta zgrešila Tevez in Jorginho, nato so bili strelci do šeste seriji uspešni. Juventus je imel dve priložnosti za zmago po zgrešenih strelih Driesa Mertensa in Joseja Callejona, a sta tudi Giorgio Chiellini in Roberto Pereyra zgrešila. Kalidou Koulibaly je v deveti seriji zadel, strel Simoneja Padoina pa je obranil Rafael Cabral.
To je bila druga zmaga v italijanskem superpokalu za Napoli, ki je bil najboljši že leta 1990, ko je za njih igral še legendarni Diego Armando Maradona.

Italijanski superpokal, Doha:
Juventus - NAPOLI * 7:8 (2:2, 1:1, 1:0)
Tevez 5., 106.; Higuain 68., 118.
11-m: Vidal, Pogba, Marchisio, Morata, Bonucci; Ghoulam, Albiol, Inler, Higuain, Gargano, Koulibaly.

Juventus: Buffon, Evra, Chiellini, Bonucci, Lichtsteiner (79./Padoin), Pogba, Pirlo (67./ Pereyra), Marchisio, Vidal, Tevez, Llorente (106./Morata).

Napoli: Cabral, Ghoulam, Koulibaly, Albiol, Maggio, Gargano, Lopez (91./Inler), de Guzman (106./Jorginho), Hamšik (79./ Mertens), Callejon, Higuain.

Sodnik: Paolo Valeri

* - po streljanju 11-m