Navijači Nantesa žalujejo za Emilianom Salo. Foto: EPA

Že v sredo so na obali Normandije našli ostanke letala, preiskovalci pa so v nedeljo sporočili: "Lahko potrdimo, da smo našli letalo." Kmalu po tem se je iz Argentine oglasila Salov oče Horacio in dejal: "Ne morem verjeti. To so grde sanje." Horacio Sala je edini družinski član nesrečnega nogometaša, ki je ostal v Argentini, vsi drugi so odhiteli v Francijo in pomagali pri iskanju.

Sala je 21. januarja zvečer poletel iz Nantesa v Wales, da bi s tamkajšnjim klubom Cardiffom podpisal pogodbo. Zasebno letalo, na katerem je bil poleg nogometaša le še pilot, je z radarskih zaslonov izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu.

Večina letala na enem mestu
Uradno iskanje so končali po treh dneh, pred dnevi pa je družina nogometaša ob številnih donacijah začela iskati razbitine s pomočjo zasebnikov. Eden od preiskovalcev David Mearns je že v nedeljo zjutraj na Twitterju potrdil, da so našli ostanke letala.

"Letalo je polomljeno, ampak večino smo ga našli," je povedal Mearns za radio BBC in dodal, da so takoj, ko so našli razbitine, poklicali britansko komisijo za preiskavo letalskih nesreč (AAIB): "Sami so se potopili do razbitin s podmornico, opremljeno z lučmi in kamerami, ter potrdili, da gre za letalo. Našli so registrsko označbo. Presenečeni smo bili, da je večina letala na enem mestu."

Med razbitinami se vidi ena oseba
Preiskovalec meni, da obstaja velika možnost, da sta trupli v letalu. Njegova predvidevanja je v izjavi za javnost potrdila AAIB: "Na žalost se v videoposnetku med razbitinami vidi ena oseba." AAIB je še zapisala, da skupaj z družinama nogometaša in pilota, policijo in zasebni preiskovalci razmišljajo o naslednjih korakih reševanja.

Sala je bil pri francoskem prvoligašu Nantesu soigralec slovenskega reprezentanta Reneja Krhina, v tej sezoni je v francoskem prvenstvu dosegel 13 zadetkov. Njegove predstave so zbudile pozornost vodilnih pri Cardiff Cityju, kamor je Sala prestopil za rekordnih 17 milijonov evrov.