Jamal Musiala in Leroy Sane sta blestela v drugem polčasu. Bayern je osvojil velike tri točke na težkem gostovanju. Še težje jih čaka v sredo na Camp Nouu. Foto: Reuters
Jamal Musiala in Leroy Sane sta blestela v drugem polčasu. Bayern je osvojil velike tri točke na težkem gostovanju. Še težje jih čaka v sredo na Camp Nouu. Foto: Reuters

Bavarci so poleti nakazali kar 80 milijonov evrov na račun Leipziga. Novi vodja obrambe Dayot Upamecano je prišel v München za 42,5 milijona, Marcel Sabitzer za 15 milijonov, trener Julian Nagelsmann s celotnim strokovnim štabom pa za 25 milijonov evrov.

Ko je Nagelsmann prišel na zelenico za izjavo pred tekmo, se ga je komaj slišalo. 34.000 gledalcev mu je pripravilo koncert žvižgov, čeprav je rdeče bike odlično vodil v zadnjih dveh sezonah. Avgusta lani so igrali v polfinalu Lige prvakov, maja pa tudi v finalu nemškega pokala.

Kevin Kampl je bil jezen na sodnika Deniza Aytekina, ki pa je upravičeno pokazal na belo točko. Foto: Reuters
Kevin Kampl je bil jezen na sodnika Deniza Aytekina, ki pa je upravičeno pokazal na belo točko. Foto: Reuters

Videosodnik opazil igranje Kampla z roko
Srečanje se je za gostitelje začelo zelo slabo. V 9. minuti je Kampl skušal posredovati pred Leonom Goretzko v kazenskem prostoru, žogo pa je odbil z levo roko. Sodnik Deniz Aytekin tega ni opazil, a takoj se je oglasil videosodnik Benjamin Brand, ki je ocenil, da je šla roka proti žogi. Aytekin si je ogledal posnetek ob stranski črti in pokazal na belo točko. Kampl se je lahko le prijel za glavo. Najboljši strelec Bundeslige Robert Lewandowski je z enajstih metrov z desnico poslal vratarja Petra Gulacsija v napačno smer.

Najstnik Musiala znova navdušil
Bayern v nadaljevanju prvega polčasa ni blestel. Leipzig je ujel pravi ritem po pol ure igre. Angelino in Dani Olmo sta zapravila lepi priložnosti za izenačenje, oba sta streljala mimo vrat.

Tik pred odmorom se je poškodoval Serge Gnabry, vstopil je Jamal Musiala. 18-letni vezist, ki je neverjetno napredoval v zadnjem letu dni, je v 47. minuti povišal na 0:2. Hitri Alphonso Davies je ušel po levi strani in v idealnem trenutku podal v kazenski prostor. Musiala si je žogo zaustavil z desnico in jo takoj zatem z levico poslal v malo mrežico. Izjemna poteza najstnika, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme.

Sane povišal na 0:3
V 51. minuti je Andre Silva po podaji Danija Olma matiral Manuela Neuerja, a je bil v prepovedanem položaju. Videosodnik je pregledal posnetek in ostalo je pri 0:2. Gostitelji so vse sile usmerili v napad in pustili preveč prostora. Lewandowski je na desni strani zaposlil Musialo, ki je natančno podal pred vrata, kjer je Leroy Sane le še podstavil levico za 0:3.

Julian Nagelsmann in Marcel Sabitzer sta se zmagovito vrnila v Leipzig. 27-letni Avstrijec je v dresu Bayerna debitiral prav na Red Bull Areni, kjer je igral sedem let. Foto: Reuters
Julian Nagelsmann in Marcel Sabitzer sta se zmagovito vrnila v Leipzig. 27-letni Avstrijec je v dresu Bayerna debitiral prav na Red Bull Areni, kjer je igral sedem let. Foto: Reuters

Izjemen strel Laimerja za znižanje
Kampl je v 58. minuti podal do Konrada Laimerja, ki si je žogo naravnal na desno nogo in jo s 25 metrov poslal pod prečko. Neuer je bil prekratek in rdeči biki so dobili zalet.

Rezervist Choupo Moting potrdil visoko zmago
Po uri igre je Nagelsmann že začel razmišljati o torkovem derbiju Lige prvakov na Camp Nouu v Barceloni. Lewandowski je zapustil zelenico, vstopil je Eric-Maxim Choupo Moting. S tribune so se znova usuli žvižgi, ko je vstopil še Sabitzer.

V zadnjih minutah je Leipzig pritiskal, a mu ni uspelo ujeti priključka. V 92. minuti je Joshua Kimmich podal v prazen prostor, Choupo Moting pa se je izognil prepovedanemu položaju in postavil končni izid.

Kampl: Zdaj ni čas za paniko
"Žoga se je nesrečno odbila. Skušal sem jo odbiti s prsmi. Žal mi je za napako, saj smo se že po desetih minutah znašli v zaostanku. Proti Bayernu je težko loviti izid. Imajo odlične igralce v protinapadih. Vse smo iztisnili iz sebe, poraz pa je previsok, če upoštevamo prikazano na zelenici. Zdaj ni čas za paniko. Izgubili smo nosilce igre, imamo novega trenerja in potrebujemo nekaj časa, da se uigramo," je povedal Kampl in dodal, da je spored res neugoden, saj rdeče bike v Ligi prvakov v sredo čaka angleški prvak Manchester City na stadionu Etihad.

Nagelsmann: Nismo bili boljši za tri zadetke
"Bili smo boljša ekipa, a vsekakor ne za tri zadetke boljša. Preveč minut nismo nadzorovali poteka tekme, a Leipzig ni uspel zadeti. Musiala je odločil tekmo z golom in podajo. Mislim, da je eden največjih talentov v Nemčiji. Jamal res ni zvezdnik, trdno je na tleh in posluša starejše soigralce," je dejal trener Nagelsmann, ki je z mislimi že pri taktiki za torkovo tekmo v Barceloni.

Weghorst obdržal Wolfsburg na vrhu
Wolfsburg je ostal edino moštvo, ki ima stoodstotni izkupiček. Na vrhu lestvice so se izbranci Marka van Bommla obdržali po zmagi nad novincem v ligi Greuter Fürthom (0:2).

Erling Haaland je neustavljiv tudi v novi sezoni. Dosegel je že pet zadetkov. Direktor Hans-Joachim Watzke je večkrat poudaril, da bo Norvežana po koncu sezone zelo težko zadržati, saj so evropski velikani poslali že številne ponudbe. Foto: Reuters
Erling Haaland je neustavljiv tudi v novi sezoni. Dosegel je že pet zadetkov. Direktor Hans-Joachim Watzke je večkrat poudaril, da bo Norvežana po koncu sezone zelo težko zadržati, saj so evropski velikani poslali že številne ponudbe. Foto: Reuters

V 10. minuti je zadel junak finala evropskega prvenstva do 21 let v Stožicah Lukas Nmecha. Odlični napadalec Wout Weghorst je bil v vlogi podajalca, nato pa je v 91. minuti postavil končni izid z bele točke.

Haaland z bele točke odločil spektakel v Leverkusnu
Na BayAreni v Leverkusnu je 17.500 gledalcev videlo pravi spektakel. Bayer je trikrat povedel, na koncu pa doživel grenek poraz proti dortmundski Borussii s 3:4.

Bayer je v 55. minuti povedel s 3:2, ko je Moussa Diaby zadel z roba kazenskega prostora. Gostje so zrežirali preobrat v šestih minutah. Najprej je v 71. minuti s prostega strela izenačil Raphael Guerreiro, z levico je mojstrsko zavrtinčil žogo prek živega zidu. Erling Haaland, ki je v 37. minuti izenačil na 1:1, je izkoristil najstrožjo kazen v 77. minuti in tako poskrbel tudi za darilo ob rojstnem dnevu trenerja Marca Roseja.


4. krog:
BAYER LEVERKUSEN – BORUSSIA (D) 3:4 (2:1)
Wirtz 9., Schick 45., Diaby 55.; Haaland 37., 77./11-m, Brandt 49., Guerreiro 71.

Bayer Leverkusen: Hradecky, Frimpong, Kossounou, Tah, Bakker, Andrich, Demirbay (79./Bellarabi), Diaby, Wirtz, Paulinho (63./Adli), Schick (78./Alario).

Borussia Dortmund: Kobel, Meunier, Pongračić (84./Hummels), Akanji, Guerreiro, Witsel (66./Malen), Bellingham (89./Wolf), Dahoud, Brandt, Haaland, Reus.

Sodnik: Daniel Siebert


HOFFENHEIM – MAINZ 0:2 (0:1)
Burkardt 21., Ingvartsen 77.

GREUTHER FÜRTH – WOLFSBURG 0:2 (0:1)
Nmecha 10., Weghorst 91./11-m

LEIPZIG – BAYERN 1:4 (0:1)
Laimer 58.; Lewandowski 12./11-m, Musiala 47., Sane 54., Choupo-Moting 92.

Leipzig: Gulacsi, Mukiele, Orban (80./Klostermann), Simakan, Angelino (59./Gvardiol), Laimer (59./Haidara), Kampl, Dani Olmo (59./Forsberg), Szoboszlai, Nkunku, Silva (71./Poulsen).

Bayern: Neuer, Pavard (75./Süle), Upamecano, Hernandez, Davies, Kimmich, Goretzka (59./Sabitzer), Gnabry (45./Musiala), Müller (75./Stanišić), Sane, Lewandowski (59./Choupo Moting).

Sodnik: Deniz Aytekin


FREIBURG – KÖLN 1:1 (0:1)
Czichos 89./ag; Modeste 34.

UNION BERLIN – AUGSBURG 0:0

EINTRACHT - STUTTGART 1:1 (0:0)
Kostić 79.; Marmoush 88.
RK: Anton 82./Stuttgart

BOCHUM - HERTHA 1:3 (0:2)
Zoller 59.; Serdar 37., 43., Maolida 78.

BORUSSIA (M) - ARMINIA 3:1 (1:1)
Stindl 35., 69., Zakaria 72.; Okugawa 45.+2


Lestvica:
WOLFSBURG             4  4 0 0  6:1 12 
BAYERN                4  3 1 0 13:4 10 
BORUSSIA (D)          4  3 0 1 13:9  9 
MAINZ                 4  3 0 1  6:2  9 
FREIBURG              4  2 2 0  6:4  8 
BAYER (L)             4  2 1 1 12:6  7 
KÖLN                  4  2 1 1  8:6  7 
UNION BERLIN          4  1 3 0  5:4  6 
HOFFENHEIM            4  1 1 2  8:7  4 
STUTTGART             4  1 1 2  8:9  4 
BORUSSIA (M)          4  1 1 2  5:8  4 
LEIPZIG               4  1 0 3  5:6  3 
BOCHUM                4  1 0 3  4:7  3 
ARMINIA               4  0 3 1  3:5  3 
EINTRACHT             4  0 3 1  4:7  3 
HERTHA                4  1 0 3  5:11 3 
AUGSBURG              4  0 2 2  1:8  2 
GREUTHER FÜRTH        4  0 1 3  2:11 1