Alphonso Davies in Thomas Müller bosta še naprej soigralca pri Bayernu. Foto: EPA
Alphonso Davies in Thomas Müller bosta še naprej soigralca pri Bayernu. Foto: EPA

19-letni vezist je stopil na veliko sceno v letošnji sezoni, ko je Nika Kovača nadomestil Flick. Po poškodbah Niklasa Süleja in Lucasa Hernandeza je kanadski najstnik zaigral na levi strani obrambne vrste.

Izjemno hitri Davies je navdušil na derbiju proti dortmundski Borussii (4:0), z izjemnimi šprinti je bil vedno prvi pri žogi in vse od novembra je stalni član udarne postave. Na 31 tekmah je dosegel en gol in sodeloval v osmih akcijah za zadetek.

Zmagovanje je zapisano v DNK-ju Bayerna
"Zelo sem srečen, saj je Bayern eden izmed največjih klubov na svetu. S tem, ko sem zaigral za Bayern, sem uresničil svoje sanje. Od prvega dne tukaj se dobro počutim. Želim osvojiti veliko lovorik. Zmagovanje je zapisano v DNK-ju tega kluba," je ob podpisu pogodbe dejal mladenič.

Davies je v Bayern prišel iz ekipe Vancouver Whitecaps jeseni 2018 za 19 milijonov evrov. Na 31 tekmah je dosegel en gol in sodeloval v osmih akcijah za zadetek. Za izbrano vrsto Kanade je prvi nastop dočakal pri 16 letih, zdaj ima 17 nastopov, dosegel je tudi pet golov.

"Vesel sem, da smo sklenili dolgoročno sodelovanje. Njegova hitrost, profesionalnost in tudi prijaznost so kot ustvarjene za našo ekipo. Prepričani smo, da bo odslej še bolj napredoval in da se bo izkazal tako kot do zdaj," je povedal športni direktor Hasan Salihamidžić.

Kahn: Kdor igra pri Bayernu v prvi postavi kot najstnik, ima pred seboj veliko kariero
Oliver Kahn, ki bo čez leto in pol postal predsednik upravnega odbora, je dodal: "Davies je že v rosnih letih postal vrhunski nogometaš. Kdor igra pri Bayernu v prvi postavi že pri najstniških letih, ima pred seboj veliko kariero."

Pogajanja z Neuerjem še naprej v slepi ulici
Bayern, ki ima na vrhu Bundeslige štiri točke naskoka pred dortmundsko Borussio, je sestavil že močno okostje ekipe za prihodnja leta. Največja težava je podaljšanje pogodbe z Manuelom Neuerjem. Sijajni vratar ima sklenjen dogovor do 30. junija 2021. Želi si štiriletno pogodbo, klub ponuja dve leti. Težava je tudi letna plača, Neuerjev agent Thomas Kroth je zahteval kar 20 milijonov evrov na sezono.

Poleti prihaja na Säbener Strasse Alexander Nübel, ki bi skoraj v vsaki ekipi Bundeslige dobil mesto prvega vratarja. V Münchnu se mu obeta vloga večnega rezervista.