Manuel Neuer je v Bayernu vse od leta 2011. Foto: EPA
Manuel Neuer je v Bayernu vse od leta 2011. Foto: EPA

Pogajanja med obema stranema so trajala dolgo. Še decembra je Neuer zatrjeval, da ni nujno, da bo podaljšal bivanje na Bavarskem. Govorice so se še okrepile, potem ko je januarja pogodbo z Bayernom podpisal mladi vratar Schalkeja Alexander Nübel. Številni so prihod 23-letnika označili za konec Neuerjeve dobe, a je 34-letni Neuer s podaljšanjem pogodbe ostal zvest rekorderju po številu naslovov v Nemčiji.

Sam si je želel pogodbo do leta 2025, a je obveljala ponudba kluba za dve leti manj. Zdajšnja pogodba bi mu potekla naslednje leto.

"Med prekinitvijo zaradi koronakrize nisem silil z odločanjem, ker nihče ni vedel, kdaj in kako bomo šli naprej. Pomembno je bilo predvsem, da sem še naprej treniral. Zdaj, ko so se stvari razčistile, pa me veseli, da lahko spet optimistično gledam v prihodnost. Pri Bayernu se počutim kot doma, to je eden najboljših klubov v Evropi," je dejal Neuer.

Nekdanji vratar tega kluba in sedanji član izvršnega odbora Oliver Kahn je bil tudi nadvse zadovoljen, ker sta se strani dogovorili za nadaljevanje sodelovanja. "Zlahka se poistovetim s položajem, v kakršnem se je znašel Manuel. Razumemo, kaj želi v tem obdobju kariere, s podaljšanjem pa je poslal močan signal."

Neuer, ki je pred tem igral za Schalke, se je Bayernu pridružil leta 2011 in kmalu prevzel eno vodilnih vlog v moštvu. Od leta 2017 je tudi kapetan moštva.

Z Bayernom je zbral sedem naslovov nemškega prvaka, pet pokalnih lovorik, ligo prvakov in klubsko svetovno prvenstvo. Kot eden ključnih členov pa je sodeloval tudi pri osvojitvi naslova svetovnega prvaka z nemško reprezentanco leta 2014.