Manuel Neuer je v vratih Bayerna zadnjič stal septembra. Foto: EPA
Manuel Neuer je v vratih Bayerna zadnjič stal septembra. Foto: EPA

"Zadovoljni smo z njegovim napredkom. Vse poteka po načrtih," je o sanaciji poškodbe pri 32-letnem kapetanu dejal trener Jupp Heynckes, ki si želi Neuerja v vratih Bayerna še v tej sezoni.

Za zdaj natančen datum Neuerjeve vrnitve na nogometna igrišča še ni znan. Upa, da bo v formi do 14. junija, ko se bo v Rusiji začelo svetovno prvenstvo. Sezona v Bundesligi se bo končala 12. maja, nato pa Bayern čaka še finale nemškega pokala 19. maja v Berlinu proti Eintrachtu iz Frankfurta.

Prihodnjo sredo je na sporedu prva tekma polfinala Lige prvakov proti madridskemu Realu, v vratih Bavarcev pa bo stal Sven Ulreich, ki se je po slabšem začetku sezone zelo izkazal. Tudi na torkovi polfinalni tekmi nemškega pokala v Leverkusnu (2:6) je pri vodstvu Bayerna z 2:1 nekajkrat sijajno posredoval, njegovi soigralci pa so nato napolnili mrežo farmacevtov.

Nemški selektor Joachim Löw ostaja optimističen, da bo Neuer pripravljen na svetovno prvenstvo, kjer bo elf branil naslov. V imenitni formi je tudi vratar Barcelone Marc Andre ter Stegen, ki se v španskem prvenstvu z Janom Oblakom bori za trofejo zamora za najboljšega vratarja la lige. Löw mora prvi seznam reprezentantov za svetovno prvenstvo oddati do 14. maja.