Hakim Ziyech in Timo Werner sta se takole veselila edinega gola na tekmi. Foto: AP
Hakim Ziyech in Timo Werner sta se takole veselila edinega gola na tekmi. Foto: AP

Oba kluba sta se med tednom veselila preboja v polfinale Lige prvakov, tokrat pa so bili zadovoljnejši v taboru modrih, ki so prikazali tudi boljšo igro.

City se je tako poslovil od možnosti, da v letošnji sezoni osvoji zgodovinski četverček lovorik. Je namreč na pragu novega naslova v Premier ligi, 25. aprila pa bo igral tudi v finalu angleškega ligaškega pokala proti Tottenhamu.

Maročan Ziyech je edini gol na tekmi dosegel z dobrih petih metrov po hitrem napadu in podaji Tima Wernerja z leve strani. City je imel v sodnikovem podaljšku lepo priložnost za izenačenje, a je vratar Chelseaja Kepa Arrizabalaga odbil poskus Rodrija z glavo.

Pri gostih je moral Kevin De Bruyne zaradi poškodbe iz igre že v 48. minuti. Trener Pep Guardiola je sicer temeljito premešal začetno postavo v primerjavi s četrtfinalno tekmo Lige prvakov v sredo v Dortmundu, saj se je odločil za osem menjav.

Angleški pokal FA

Polfinale, London, Wembley:
CHELSEA – Manchester City 1:0 (0:0)
Ziyech 55.

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Thiago Silva (88./Zouma), Rüdiger, James, Kante, Jorginho, Chilwell, Ziyech (79./Emerson), Mount (70./Pulisic), Werner (79./Havertz).

Man. City: Steffen, Joao Cancelo, Ruben Dias, Laporte, Mendy, Fernandinho, Rodrigo, Ferran Torres (64./Gündogan), De Bruyne (48./Foden), Sterling, Gabriel Jesus.

Sodnik: Mike Dean


LEICESTER - Southampton 1:0 (0:0)
Iheanacho 55.

Leicester: Schmeichel, Fofana, Evans, Söyüncü, Castagne, Ndidi, Tielemans, Ricardo Pereira (60./Albrighton), Ayoze Perez (69./Maddison), Iheanacho, Vardy.

Southampton: Forster, Walker-Peters (85./Tella), Bednarek, Vestergaard, Bertrand (85./Salisu), Armstrong, Ward-Prowse, Diallo, Djenepo (73./Walcott), Redmond (59./Adams), Ings.

Sodnik: Chris Kavanagh

Finale bo 15. maja na Wembleyju.