Nemški časopis dodaja, da si igralci ob proslavljanju zadetkov ne bodo smeli dajati rok ali se objemati. Kar najbolj pa se morajo zadrževati tudi pri pljuvanju na zelenico, je zapisano v dokumentu, ki so ga pridobili iz Združenja nemške lige (DFL).

Fotograf je skozi
Fotograf je skozi "špranjo" ujel trening nogometašev Borussie Dortmund, ki se bodo v soboto, 16. maja, v porurskem derbiju pomerili s Schalkejem. Foto: EPA

Na stadionih in ob zelenicah ne bo maskot, igralci se pred tekmo ne bodo rokovali, prav tako ne bo skupinskih fotografij. Moštvi pa iz tunelov oziroma garderob na zelenico ne bosta prišli hkrati.

Na klopi obvezna zaščitna maska in varnostna razdalja
V dokumentu je zapisano, da bodo morali vsi, ki bodo sedeli na klopi, nositi zaščitne maske, med igralci in trenerji pa bo moral biti prost vsaj po en sedež. Trenerji bodo lahko odstranili masko le za navodila igralcem, pri čemer bodo morali upoštevati minimalno razdaljo 1,5 metra od svojih varovancev ali tekmečevih nogometašev.

V garderobi le 30 do 40 minut
Nadalje dokument nalaga klubom, da se lahko igralci v garderobah na dan tekem zadržujejo minimalno količino časa, kar pomeni med 30 in 40 minutami za vsakega igralca.

Bayern štiri točke pred Borussio Dortmund
Po 25 krogih nemškega prvenstva je na vrhu Bayern (55 točk). Druga je Borussia Dortmund (51), tretji pa Leipzig (50).

Avstrija: Odločitev o zagonu nogometa naslednji teden
Avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober je dejal, da bo odločitev o ponovnem zagonu nogometa padla naslednji teden. Anschober pravi, da so z vsemi deležniki vzpostavili konstruktiven dialog, zadnjo besedo pa bo imela v luči preprečevanja drugega vala okužb s koronavirusom zdravstvena stroka. Čeprav se razmere v Avstriji izboljšujejo in se odpira vse več dejavnosti, minister za zdravje poudarja, da zaradi tega ne smejo biti lahkomiselni. "Na vso silo si želimo preprečiti drugi val okužb," je dejal Anschober v eni od avstrijskih pogovornih oddaj.