Ivan Simič je pojasnil, da NZS v dodatne zahteve ne bo privolil. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič je pojasnil, da NZS v dodatne zahteve ne bo privolil. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek, Ivan Simič in Valter Birsa
Simič je, kot kaže, moral nekoliko popustiti in bo igralcem izplačal nekoliko več, kot je bilo sprva predvideno. Foto: MMC RTV SLO
Robert Koren
Kapetana Roberta Korena in njegove soigralce do začetka svetovnega prvenstva loči le še sto dni. Foto: MMC RTV SLO
NZS ugodil zahtevam igralcev

Predsednik Nogometne zveze Slovenije je hkrati poudaril, da dogovora glede višine nagrad ob uvrstitvi na SP med NZS-jem in igralci do zdaj ni bilo, ampak so potekali le pogovori. Slovenski reprezentanti so v ponedeljkovi izjavi za javnost dejali, da nikakor ne razmišljajo o bojkotu sredine prijateljske tekme proti Katarju, a hkrati priznali, da določeni nesporazumi glede višine nagrad še obstajajo. Na NZS-ju so se odločili, da to končajo. Z današnjim sklepom na seji na Ptuju so končali omenjeno temo.

Pričakujejo še podpise igralcev
"Zavedati se je potrebno, da je nekje treba potegniti črto, enkrat se morajo pregovarjanja končati. V izvršnem odboru smo sklenili, da izpolnimo vse zahteve igralcev, ki so na naš naslov prispele do ponedeljka zvečer. Reprezentanti so nam včeraj zagotovili, da novih zahtev ne bo in da je to to, čeprav sem že danes zjutraj po elektronskem sporočilu spet prejel nove zahteve, ker so "nekaj" pozabili, ki pa jih ne moremo več upoštevati. Dogovor je bil takšen, igralci imajo zdaj pred seboj dokumente, kjer manjkajo njihovi podpisi. Ugodili smo vsem zahtevam, ki smo jih prejeli do ponedeljka do 21.40, tako da na NZS-ju zdaj pričakujemo podpise igralcev," je povedal Simič.

Nogomet in "politika"
"Igralci se morajo zavedati, da ta denar ne bo šel nam v zvezi v žep, pač pa je namenjen razvoju nogometa, klubov in mladih igralcev v Sloveniji. Tako, kot smo nekoč vlagali vanje, ko so bili mladi in perspektivni, vlaga zveza zdaj najprej v mlade, na katerih bo stal slovenski nogomet čez nekaj let. Dejstvo, da so njihove nagrade presegle 50 odstotkov pridobljenih sredstev, zgovorno priča o tem, da so dobili zahtevane zneske, če ne celo več. V nobenem podjetju za zaposlene ne gre več kot 30, morda 40 odstotkov denarja. Sklep o dodanem povečanju sredstev je pred nami, preprosto si zveza večjega izplačila ne more privoščiti. Povem lahko, da bodo fantje dobili približno 3,4 milijona evrov," je nadaljeval Simič. Sprva se je govorilo o številki 2,85 milijona evrov, kar je 50 odstotkov nagrade, ki jo je NZS za uvrstitev na SP dobil od Mednarodne nogometne zveze.

Simič je dodal, da bi morali igralci razmisliti o tem, ali bodo igrali nogomet ali pa se bodo šli politiko. Kar se NZS-ja tiče, je zadeva končana in zveza "ne bo privolila v nobene dodatne zahteve".

NZS ugodil zahtevam igralcev