Gennaro Gattuso je vzel na muho pomočnika trenerja Tottenhama Joeja Jordana. Foto: EPA
Gennaro Gattuso je vzel na muho pomočnika trenerja Tottenhama Joeja Jordana. Foto: EPA
Srboriti Gattuso je skorajda povzročil vsesplošen pretep. Foto: EPA
Takole je Peter Crouch premaga rezervnega vratarja Milana Marca Amelia. Foto: Reuters

Trdo tekmo z malo priložnostmi je 10 minut pred koncem po izjemnem prodoru Aarona Lennona odločil Peter Crouch, prah pa še vedno dvigujeta dva dogdodka.

Brutalen štart Flaminija nad Ćorluko
Prvi je prekršek Milanovega vezista Mathieuja Flaminija nad Vedranom Ćorluko, za katerega je Francoz prejel le rumeni karton, čeprav je nad Hrvata štartal z obema nogoma. Branilca Tottenhama so z igrišča odnesli na nosilih. Pozneje je iz slačilnice prišel na berglah. Redknapp je bil ogorčen: "Prekršek je bil grozovit in za nameček še nameren. Lahko bi mu zlomil nogo. Sodnik bi mu moral takoj pokazati rdeči karton."

Uefa že uvedla disciplinski postopek
Drugi incident se je zgodil po tekmi, ko je temperamenti Gattuso skočil v pomočnika trenerja Tottenhama Joeja Jordana in ga, sicer narahlo, udaril z glavo v glavo. Redknapp je Gattusa označil za "norca". Italijan se je takoj po tekmi opravičil: "Popolnoma sem izgubil nadzor. Ni opravičila za dejanje, ki sem ga storil. Zato prevzemam popolno odgovornost. Izzival me je že med tekmo, a se tako ne morem obnašati do nekoga, ki je starejši od mene." Uefa je danes sporočila, da je proti Gattusu uvedla disciplinski postopek. O incidentu bodo razpravljali v ponedeljek.

Redknapp: Zmaga je zaslužena
Redknapp meni, da je bila zmaga Tottenhama čista: "Menim, da smo zmagali zasluženo. Poskrbeli smo, da so si pripravili malo priložnosti, branili smo se izvrstno. Lepo je premagati Milana na San Siru, toda delo še ni opravljeno."

Allegri: Nič še ni odločenega
Milan, ki je po 18 minutah zaradi pretresa možganov ostal brez vratarja Christiana Abbiatija, si je pripravil malo pravih priložnosti. Še najlepše je imel branilec Mario Yepes, vendar se je obakrat izkazal vratar Tottenhama Heurelho Gomes. Trener Massimiliano Allegri je čestital Angležem, a meni, da si njegovo moštvo ni zaslužilo poraza: "Hoteli smo zabiti gol, a se je Tottenham dobro branil. Na koncu so nas kaznovali zaradi naše napake pri njihovem protinapadu. V drugem delu smo prevladovali na igrišču in si priigrali številne priložnosti. Tako moramo igrati tudi v Londonu. Nič še ni odločenega."