Prejšnjo soboto, ko bi moral biti po prvotnem načrtu na sporedu finale kraljevega pokala v Sevilli, so navijači kar na balkone obesili drese obeh klubov.  Foto: EPA
Prejšnjo soboto, ko bi moral biti po prvotnem načrtu na sporedu finale kraljevega pokala v Sevilli, so navijači kar na balkone obesili drese obeh klubov. Foto: EPA

V Španiji je bila zadnja nogometna tekma odigrana 10. marca, okuženih je več kot 200.000 ljudi, umrlo pa je več kot 21.000 ljudi.

Najprej bo na sporedu špansko prvenstvo, v katerem je do konca še enajst krogov. Barcelona ima na vrhu lestvice dve točki naskoka pred madridskim Realom in obeta se napet boj za naslov. Uefa je predvidela, da bi Ligo prvakov in Evropsko ligo lahko izvedli avgusta. V ritmu sreda-sobota bi vse tekme odigrali v treh tednih.

Težko pričakovan obračun, derbi baskovskih tekmecev, bi bil videti popolnoma drugače, če bi ga leta 2021 odigrali pred polnimi tribunami. Tekma bo na sporedu v Sevilli na stadionu La Cartuja, ki sprejeme 60.000 gledalcev. Predlog je, da bi finalno tekmo izvedli teden dni pred finalom kraljevega pokala leta 2021.