Milivoje Novaković se je pozdravil s soigralci v izbrani vrsti. Foto: Aleš Fevžer
Milivoje Novaković se je pozdravil s soigralci v izbrani vrsti. Foto: Aleš Fevžer
Aleš Čeh, Željko Milinović in Srečko Katanec
Aleš Čeh, Željko Milinović in Srečko Katanec mirno pričakujejo zadnji dve tekmi kvalifikacij za SP. Foto: Aleš Fevžer
Kurtić: Ključna bo fizična pripravljenost
Nogometaši začeli priprave na tekmo z Norvežani

Srečko Katanec je tistim, ki so v nedeljo igrali klubske tekme, namenil nekaj lažji trening, v ospredju je bila predvsem regeneracija. V Kranju bodo opravili štiri treninge, enega pa v Mariboru.

Slovenski selektor v petek proti Norveški in prihodnji torek v Švici ne bo mogel računati na poškodovana vezista Valterja Birso in Josipa Iličića.

Katanec zelo računa na Milivoja Novakovića. Odkar se je 34-letni napadalec vrnil v izbrano vrsto, se je krivulja izidov obrnila navzgor.

Novaković lačen zmag
"Pri svojih letih le še uživam na tekmah. Skušam dati maksimum, pomagati ekipi, predvsem mlajšim fantom. Zame te tekme niso pritisk, vsaka tekma mi veliko pomeni, saj se bliža konec kariere. Še vedno sem zelo dobro pripravljen, vsekakor za 90 minut boja. Žal mi je, ker nisem bil zraven od začetka kvalifikacij," je za Val 202 pojasnil "Nova", ki je lačen novih zmag, saj je njegov klub Omija Ardidža izgubil vse štiri tekme od zadnjega reprezentančnega zbora.

Novakoviću je najtežje, ker se mora hitro privaditi na časovno razliko: "Po pravici povedano komaj gledam, težko se privadim na teh sedem ur časovne razlike. Potrebujem dva ali tri dni, da pridem k sebi. Od srede naprej bo vse normalno. Jemljem razne tablete in vitamine, da prej ujamem ritem. Ko pridem nazaj na Japonsko, mi je težje, tam potrebujem sedem ali osem dni."

Od prve minute ne bodo krenili na glavo
"Če igramo v svojih klubih, je vse lažje. Obramba se začne pri napadalcih. Če oni dobro delajo, je lažje vezistom in seveda tudi nam. Ni potrebno, da gremo na glavo od prve minute. Če dosežemo zadetek v 90. minuti in ga ne prejmemo, bo odlično," je dodal Boštjan Cesar.

Norvežani zares neugoden tekmec
Slovenija še nikoli v šestih srečanjih ni premagala Norveške, lani v Oslu so gostitelji zmagali z 2:1. Reprezentanti razmišljajo le o petkovi tekmi z Norveško v Ljudskem vrtu. "Če te tekme ne dobimo, potem bo tekma v Švici nepomembna. Prvič je treba premagati Norveško," je razložil Nejc Pečnik.

Igralci raje v Ljudskem vrtu
"Po dolgem času igramo znova v Mariboru. Igralci smo si vedno malce bolj želeli igrati v Mariboru, zato smo vsi zelo zadovoljni. Upam, da ne bomo razočarali navijačev," je poudaril Zlatan Ljubijankić.

Skupina E, petek ob 20.45 (prenos TV SLO 2/MMC):
SLOVENIJA - NORVEŠKA (Maribor)

Ob 20.30:
ALBANIJA - ŠVICA

Ob 20.45:
ISLANDIJA - CIPER

Torek ob 20.00:
ŠVICA - SLOVENIJA
NORVEŠKA - ISLANDIJA
CIPER - ALBANIJA

Lestvica:                          
ŠVICA             8  5 3 0 14:5  18
ISLANDIJA         8  4 1 3 14:14 13
SLOVENIJA         8  4 0 4 11:10 12
NORVEŠKA          8  3 2 3  9:9  11
ALBANIJA          8  3 1 4  8:9  10
CIPER             8  1 1 6  4:13  4

Kurtić: Ključna bo fizična pripravljenost
Nogometaši začeli priprave na tekmo z Norvežani