Novaković je v sredo dosegel osmi prvenstveni gol, zdaj pa bo morala Omija preživeti brez obeh slovenskih napadalcev, ki sta skupaj dosegla 13 od skupno 28 golov
Novaković je v sredo dosegel osmi prvenstveni gol, zdaj pa bo morala Omija preživeti brez obeh slovenskih napadalcev, ki sta skupaj dosegla 13 od skupno 28 golov "veveric". Foto: Reuters

"Nova" je v 62. minuti izigral zanko ofsajda in se po natančni podaji Takuja Aokija podal v hiter protinapad, kjer je mirno zaključil in izenačil izid na 1:1. Tri minute pozneje je Ju Hasegava prispeval zmagoviti gol za skalp Nagoje Grampus, katero vodi sloviti Dragan "Piksi" Stojković.

Nekaj tednov brez slovenskih napadalcev
A za zmago so "veverice" plačale visoko ceno, saj se je Novaković poškodoval v zadnjih minutah, tako da je bil zaradi bolečin v desnem gležnju zamenjan v 75. minuti. Poznejši pregled je potrdil poškodbo, zaradi katere so mu klubski zdravniki napovedali enomesečno odsotnost. S tem se je Novaković med "ranjenci" pridružil reprezentančnemu kolegu Zlatanu Ljubijankić, ki je zaradi poškodbe mišice izpustil tudi zadnjo reprezentančno akcijo in tekmi s Turčijo ter Islandijo. "Zlatan" se julija zagotovo še ne bo vrnil, na Japonskem pa krožijo govorice, da bo odsoten še dlje.

Omijja Zdenka Verdenika se je z zmago v 15. krogu še dodatno utrdila na vrhu lige J1, kjer ima s 36 točkami lepih 5 točk prednosti pred favorizirano Uravo Reds in šest pred branilcem naslova Sanfrecce Hirošimo.

Osmi prvenstveni gol Novakovića (od 0:44)