Zmaga proti Muri je lepa popotnica Mariborčanov pred četrtkovim obračunom Evropske lige proti Laziu. Foto: BoBo
Zmaga proti Muri je lepa popotnica Mariborčanov pred četrtkovim obračunom Evropske lige proti Laziu. Foto: BoBo
Goran Cvijanović (Maribor)
Goran Cvijanović je vijoličaste že v 7. minuti srečanja povedel v vodstvo in jim priboril nove tri točke na prvenstveni lestvici. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrej Razdrh in Vicente
William Franklin Vicente je s tretjim zadetkom za Olimpijo odločil srečanje v Novi Gorici. To je bil njegov 10. gol v najelitnejši slovenski ligaški nogometni druščini. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Enis Đurković
Triglavan Enis Đurković se je na tekmi s Koprom dvakrat vpisal med strelce. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Cvijanović odločil derbi z Muro
Rudar premagal Celje
Domžale v dveh minutah do zmage
Vicente odločil tekmo v Novi Gorici
Polom Koprčanov v Kranju

Za Mariborčani je izjemen september, v katerem niso izgubili niti točke, nova prvenstvena zmaga pa jih je utrdila na vrhu prvenstvene lestvice. Tekma proti znova zadnjeuvrščeni Muri ni bila prepričljiva, je pa odlična popotnica pred nadaljevanjem Evropske lige, ko bodo Štajerci v četrtkovem drugem krogu gostovali pri Laziu.

Cvijanović zadel že v 7. minuti
Gostitelji so hitro prevzeli pobudo in že v 7. minuti povedli. Najprej je poskusil Robert Berić, vendar se je žoga odbila do Dejana Trajkovskega, ki jo je podal do Marcosa Tavaresa. Kapetan domačih je podal do Cvijanovića, ki je sprožil strel z 20 metrov. Žoga je zadela še Matica Maruška in zletela v levi kot gostujočih vrat.

Mura večkrat napadla, a neuspešno
A tudi Mura ni bila brez priložnosti. Že v 11. minuti je Mate Eterović izvedel kot, Denis Kramar pa je z glavo žogo poslal v prečko. V 15. minuti se je Tavares znašel sam pred Filipom Drakovićem, ki je njegov strel z desne strani poslal v kot. Tavares tudi v nadaljevanju ni bil natančen, njegov strel v 33. minuti je končal v zunanjem delu mreže.

Handanović preprečeval izenačenje
V 83. minuti bi gosti nezanesljivost domače obrambe po kotu Damjana Boharja kmalu kaznovali, Jasmin Handanović pa je v zmedi pred golom uspešno posredoval. Dve minuti pozneje so domači zahtevali enajstmetrovko, ko je po Kramarjevem posredovanju v kazenskem prostoru padel Nikola Komazec. V sodniškem podaljšku je poskusil še Arpad Vaš, vendar je bil Handanović uspešen.

Vicente hitro zadel proti nekdanjemu klubu
Ljubljančani so tekmo v Novi Gorici začeli z nekdanjima napadalcema gostiteljev. Eden od njiju, William Franklin Vicente, je svoji nekdanji ekipi hitro zadal udarec, saj je v 11. minuti poskrbel za vodstvo Olimpije, ko je pred golom preusmeril žogo v mrežo po ostri podaji Erika Salkića z leve strani. Hitro je nase opozoril še drugi nekdanji napadalec novogoriškega kluba. Nikola Nikezić se je namreč v 17. minuti po globinski podaji sam znašel pred Vasjo Simčičem, vendar je bil domači vratar uspešnejši.

Poškodba Bobana Jovića
Gostujoči trener Andrej Razdrh pa je moral že v 22. minuti opraviti prvo zamenjavo, poškodovanega desnega bočnega branilca Bobana Jovića je zamenjal Inigo Sarasola. Kljub temu so v naslednjih trenutkih znova pritisnili, po strelu Anžeta Zorca se je znova izkazal Simčič, zeleno-beli pa so zatresli tudi okvir vrat. Novogoričani so prvi strel prek Mihe Mevlje sprožili šele po pol ure igre.

Uvod drugega polčasa prav tako z izjemo nekaj nenatančnih strelov ni postregel s posebej razburljivimi dogodki. Gostje so se bolj ali manj posvetili branjenju vodstva, hkrati pa so Novogoričanom dobro preprečevali sestavljanje akcij. Gledalci so tako vse do konca spremljali dolgočasno predstavo, ki ni ponudila niti ene resne priložnosti.

Strelske vaje Kranjčanov proti Kopru
Tretjo zmago v sezoni so okusili Kranjčani, ki so pred domačimi navijači senzacionalno s 4:0 ugnali Luko Koper. Povedli so že v 9. minuti, ko je po podaji Petra Stojniča v z desetih metrov zadel Matej Poplatnik. Vodstvo je v deseti minuti nadaljevanja z bele točke podvojil Enis Đurković, ki je bil uspešen tudi v 71. minuti, ko je vratarja Ermina Hasića rutinirano premagal po vnovični Stojnićevi podaji. Končni izid je štiri minute pozneje po odbiti žogi iz postavil Edvin Zolić.

Črnčič mož odločitve ob jezeru
V Velenju je srečanje med Rudarjem in Celjem pet minut pred iztekom rednega dela prvega polčasa odločil Leon Črnčič. Ta je po Bratanovićevi podaji sprožil nizek strel, ki se je za gostitelje srečno odbil in pristal za hrbtom nemočnega vratarja Matica Kotnika. Gostitelji so imeli v 76. in 78. minuti še dve izjemni priložnosti za potrditev zmage, a je po zgrešenih strelih Christiana Bubalovića (ta je z glavo žogo poslal v prečko) ostalo pri 1:0.

V dveh minutah do treh točk
Domžalčani so v pičlih dveh minutah drugega polčasa dvakrat premagali vratarja Tomaža Murka in z 2:0 odpravili Aluminij. Gostitelje je v vodstvo v 59. minuti popeljal rezervist Marko Kovjenić, ki je po odbitem strelu Jureta Balkovca spretno ugnal gostujočega vratarja. Zmago je že nekaj trenutkov pozneje s strelom z desetih metrov potrdil Balkovec.

12. krog
GORICA - OLIMPIJA 0:1 (0:1)
600; Vicente 11.

Gorica: Simčič, Širok, Gregorič, Kadrija, Celcer, M. Mevlja, Vetrih (82./Dornik), Žigon, Mbida (46./Mbida), Praprotnik (55./Bremec), Ndiaye.

Olimpija: Džafić, Jović (21./Sarasola), Salkić, Zarifović, Delamea, Božič, Lovrečič, Omladič, Zorc (60./Baskera), Nikezić, Vicente (84./Valenčič).

Sodnik: Peter Šart (Prevalje)


TRIGLAV - LUKA KOPER 4:0 (1:0)
550; Poplatnik 8., Đurković 55./11-m, 70., Zolić 75.
RK: Guberac 86./Luka Koper

Triglav: Pelko, Zolić, Roškar, Sever (44./Klemenčič), Đurković, Dolžan, Poplatnik, Kongnyuy, Šmit (83./Šušteršič), Pokorn, Stojnić.

Luka Koper: Hasić, Žibert (46./Lotrič), Guberac, Majcen (46./Brečevič), Filipović, Mavrič Rožič, Hadžić, Đukić, Palčič, Pučko (69./Des Montes), Čadikovski.

Sodnik: Emir Huselja (Velenje)


MARIBOR - MURA 05 1:0 (1:0)
2.500; Cvijanović 7.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Trajkovski, Ibraimi (69./Filipović), Dodlek, Cvijanović, Mezga, Tavares (81./Komazec), Berić (69./Ploj).

Mura 05: Draković, Buzeti (80./Majer), Travner, Maruško, Kramar, Boakye, Opoku, Horvat, Eterović (54./Vaš), Jelić, Fajić (67./Bohar).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


DOMŽALE - ALUMINIJ 2:0 (0:0)
Kovjenić 59., Balkovec 61.

Domžale: Zabret, Skubic, Topić, Pihler, Halilović, Korun, Balkovec (75./Ihbeisheh), Majer (46./Kovjenić), Požeg-Vancaš (46./G. Vuk), Husmani, Kous.

Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Kurež, Režonja (71./Pečovnik), Vraničar (64./Bešić), Drevenšek, Medved (57./M. Rešek), Kašnik, Sulejmanovič, Jeleč.

Sodnik: Slavko Vinčič (Maribor)


RUDAR - CELJE 1:0 (1:0)
800; Črnčič 40.

Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Rošer (70./Šindik), Črnčič (83./Bizjak), Rotman, Berko, Podlogar, Jahić, Bratanović, Radujko.

Celje: Kotnik, Vrhovec (79./Horvat), Krajcer, Verbič (65./Ivanović), Bajde (62./Cebara), Kolsi, Rapnik, Korošec, Plesec, Žitko, Tomažič-Šeruga.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


Lestvica:
MARIBOR 12 10 2 0 28:6 32
OLIMPIJA 12 7 2 3 24:12 23
DOMŽALE 12 6 1 5 11:10 19
LUKA KOPER 12 5 3 4 13:14 18
CELJE 12 4 5 3 9:9 17
ALUMINIJ 12 5 1 6 12:18 16
RUDAR 12 3 3 6 10:21 12
TRIGLAV 12 3 2 7 8:11 11
GORICA 12 3 2 7 16:22 11
MURA 05 12 3 1 8 14:22 10
Cvijanović odločil derbi z Muro
Rudar premagal Celje
Domžale v dveh minutah do zmage
Vicente odločil tekmo v Novi Gorici
Polom Koprčanov v Kranju