Jasmin Handanović nadaljuje z igrami toplo-hladno. V Rusiji je branil na zelo visoki ravni. Foto: EPA
Jasmin Handanović nadaljuje z igrami toplo-hladno. V Rusiji je branil na zelo visoki ravni. Foto: EPA
Maribor iz Kazana s točko in z upanjem za napredovanje
Maribor še upa na šestnajstino finala

Sprva ni tako kazalo, še so ob pol dve zjutraj po krajevnem času tisti, ki so bili še budni v mariborskem taboru, zadovoljno gledali drugo tekmo v tej skupini. Izid je bil idealen (1:1), remi Wigana in Zulteja bi pomenil, da bi le prvi poraz Rubina v tej sezoni Mariboru onemogočil, da bi si z zmago v zadnjem krogu doma nad Wiganom zagotovil napredovanje.

za napredovanje Maribora še obstaja
A nasmeški na obrazu vijoličastih so na koncu postali kisli, Zulte je zadel v končnici in zmagal. To sicer ni najbolj črn scenarij, zmaga Wigana bi namreč že pomenila slovo Maribora. Vijoličasti zdaj še vedno lahko napredujejo, toda le če bo Rubin zmagal v Belgiji. Izločilni boji Evropske lige so tako še vedno daleč.

Le en strel v okvir vrat, toda končal je v mreži
Dejan Mezga
je zabil za slovenske prvake, njegov strel z 20 metrov je bil edini strel Maribora v okvir vrat. Mariborčani niso bili nenevarni, a ob bledi tekmi je točka soliden izkupiček in nad pričakovanji javnosti. Izstopala sta Željko Filipović in Jasmin Handanović. Izkušeni vratar potrebuje še nekaj solidnih predstav, da ga bo mariborsko občinstvo spet sprejelo za svojega. Zaradi nekaterih bolečih napak v tej in prejšnji sezoni ni priljubljen. Ljudski vrt ob najbolj rutinskih potezah 35-letniku nemalokrat ironično ploska, češ, "pa ti je le uspelo".

Šimundža pozitivno doživel igro svojih fantov
Trener Ante Šimundža je bil zadovoljen s točko, a je imel še večje ambicije. Kot vselej je zelo pozitivno doživel tekmo svojih varovancev, po tekmi pa je povedal, da si je Maribor po prikazanem celo zaslužil zmago.

Maribor iz Kazana s točko in z upanjem za napredovanje
Maribor še upa na šestnajstino finala