V pogovoru za STA je dodal še, da njegova odločitev ni bila sprejeta na podlagi imenovanja novega selektorja. Ta se je v božično-novoletnem času spet sešel z Janom, tokrat v domovini, so zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije.

Jan Oblak bo pomagal slovenski reprezentanci. Foto: Reuters
Jan Oblak bo pomagal slovenski reprezentanci. Foto: Reuters

Oblak je po sestanku povedal, da verjame, da lahko da reprezentanci veliko: "Verjamem, da lahko reprezentanci veliko dam in ji pomagam pri doseganju ciljev, ki smo si jih zadali v naslednjih kvalifikacijah."

Oblak bo spet oblekel reprezentančni dres
V reprezentanco nikoli nisem in nikoli ne bom prihajal iz nekakšnih zasebnih interesov, ker edini zasebni interes, ki ga imam, je interes celotne Slovenije, in to je popeljati Slovenijo na največja tekmovanja. Vedno bom pa stremel k temu, da se bo zgodba, ki se odvija, odvijala v pravo smer.
Jan Oblak

Nadaljeval je: "Kar se tiče navijačev, mislim, da je želja vseh, da bi se rezultati, ki jih je reprezentanca v zadnjem času dosegala, spremenili in je povsem logično, da so razočarani. Z nekaterimi igralci sem v stikih, ampak govora o kakšnih zamerah ali kakršnih koli problemih nikoli ni bilo."

O dogodkih v tem letu, ko ni niti enkrat zaigral pod vodstvom Tomaža Kavčiča in začasnega namestnika Igorja Benedejčiča, ni preveč razglabljal. Tako kot ne o tem, da ni igral zaradi načina izbire kapetana: "Stvari za nazaj ne želim prav posebej pogrevati, gledam maksimalno pozitivno v to, kar je pred nami, in si nadvse želim spisati lepo zgodbo s slovensko reprezentanco. V javnosti so se pojavljale raznorazne razlage zaradi moje odsotnosti, lahko povem le to, da zgodba, da sem zahteval kapetanski trak ali postavljal kakršne koli pogoje okoli tega, ni resnična."

Kar se tiče kapetanskega traku, sem že povedal, da tega nisem in nikoli ne bom zahteval. To je selektorjeva odločitev. Seveda bi pa kapetanski trak in vso odgovornost, ki pride s tem, brez pomislekov sprejel.
Jan Oblak

O vrnitvi Keka je povedal: "To, da se je vrnil po uspehih, ki jih je dosegel v prejšnjem mandatu (Slovenijo je popeljal na SP 2010), vsekakor dokazuje, da se ni ustrašil izziva, ki ga ima pred seboj. S tem je dokazal, da ima vso potrebno samozavest za ponovno vodenje reprezentance. Verjamem, da bo s svojimi izkušnjami in avtoriteto prenesel veliko pozitivnih stvari na igralce. Na žalost časa pred začetkom kvalifikacij ni veliko, ampak sem prepričan, da mu lahko uspe." Del tega uspeha želi biti tudi sam: "Moj reprezentančni cilj je vsekakor uvrstitev na naslednje evropsko prvenstvo, kar seveda ne bo preprosto, ampak trdno verjamem, da je mogoče."

Kevin Kampl je napovedal slovo od izbrane vrste pred zadnjim zborom v letu 2018. Oblak verjame, da Kevin še ni rekel zadnjo besedo reprezentanci:
Kevin Kampl je napovedal slovo od izbrane vrste pred zadnjim zborom v letu 2018. Oblak verjame, da Kevin še ni rekel zadnjo besedo reprezentanci: "Mislim, da Kevinovo slovo od reprezentance ni dokončno in je bila to posledica vseh dogajanj, ki so se v zadnjem času dogajala okoli izbrane vrste." Foto: www.alesfevzer.com
Moj reprezentančni cilj je vsekakor uvrstitev na naslednje evropsko prvenstvo, kar seveda ne bo preprosto, ampak trdno verjamem, da je mogoče.
Jan Oblak

Slovenija marca začenja kvalifikacije na gostovanju z Izraelom, sledijo še tekme z Makedonijo, Avstrijo, Latvijo in Poljsko. 25-letni vratar madridskega Atletica pravi, da je napovedovanje pred začetkom kvalifikacij zelo nehvaležno: "Skupina na prvi pogled res ne deluje atraktivna, a je poimensko zelo izenačena. Prvi dve mesti lahko osvoji kar nekaj ekip."

Slovenija januarja proti Kitajski
Kek bo drugi selektorski mandat na slovenski klopi na zelenici začel 24. januarja, ko se bo reprezentanca pomerila na prijateljski tekmi proti Kitajski v španski Marbelli. Reprezentanci Slovenije in Kitajske še nista nikdar odigrali medsebojne tekme, tudi tokrat pa ne bo šlo za tekmo najboljših izbranih vrst.

Tekma ne bo odigrana v uradnem Fifinem terminu, zato bo selektor Kek računal na vse tiste igralce, ki bodo dobili dovoljenje svojih klubov. Kitajska bo v Marbelli nastopila z reprezentanco do 25 let. Slovenija se bo na jug Španije odpravila 19., vrnila pa 25. januarja.

Za Keka bo tako obračun s Kitajsko prvi po vrnitvi na selektorsko klop, v Marbelli bo lahko preizkusil nekatere igralce pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, marca bo lov za vozovnico začela v Izraelu. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Za Keka bo tako obračun s Kitajsko prvi po vrnitvi na selektorsko klop, v Marbelli bo lahko preizkusil nekatere igralce pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, marca bo lov za vozovnico začela v Izraelu. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.