Že skupinski del Lige prvakov prinaša nekaj izjemno zanimivih obračunov. Foto: Reuters
Že skupinski del Lige prvakov prinaša nekaj izjemno zanimivih obračunov. Foto: Reuters

Na papirju najmočnejša je skupina B, v kateri je nosilec španski prvak Atletico Madrid. Nasprotniki moštva Jana Oblaka imajo skupaj kar 15 naslovov. Liverpool jih ima šest, Porto dva, sedem pa Milan, ki se po osmih letih vrača v Ligo prvakov.

Kevin Kampl bo z Leipzigom zaigral v skupini A, v kateri nemški klub čakata bogata Manchester City in Paris SG, ki se je poleti okrepil s številnimi zvenečimi imeni na čelu z Lionelom Messijem in Sergiem Ramosom. Iz četrtega bobna je bil v skupino izžreban belgijski Clube Brugge. Leipzig in PSG sta bila že lani v isti skupini, prav tako je bil del te klub iz Manchestra, a lani United.

Inter Samirja Handanovića, ki je v pretekli sezoni Serie A prekinil vladavino Juventusa, se bo v skupini tako kot lani pomeril z najuspešnejšo zasedbo najelitnejšega tekmovanja, z Realom iz Madrida, in Šahtarjem iz Donecka. Iz četrtega bobna se jim je pridružil edini letošnji novinec Šerif, pri katerem si kruh služi Lovro Bizjak.

Naslov brani Chelsea, ki je 29. maja v finalu z 1:0 premagal Manchester City. Foto: Reuters
Naslov brani Chelsea, ki je 29. maja v finalu z 1:0 premagal Manchester City. Foto: Reuters

Benjamin Verbič bo s kijevskim Dinamom znova gostoval na Camp Nouu. Poleg Barcelone je v skupini še en velikan – münchenski Bayern. Nemški prvaki so na vrh Evrope stopili že šestkrat, Katalonci petkrat, Benfica, ki je prav tako v skupini E, pa dvakrat.

V skupini F, v kateri je ob Atalanti Josipa Iličića še švicarski Young Boys, bo na sporedu ponovitev zadnjega finala Evropske lige med Villarrealom in Manchester Unitedom. Rumena podmornica je do največjega uspeha v klubski zgodovini prišla po streljanju enajstmetrovk.

V skupini C je nosilec portugalski prvak Sporting, njegov član pa je tudi Andraž Šporar. V njej so še dortmundska Borussia, nizozemski prvak Ajax in turški prvak Bešiktaš. V Ligi prvakov bo zaigral tudi velik up slovenskega nogometa Benjamin Šeško. 18-letni napadalec se bo s Salzburgom srečal z Lillom, Sevillo in Wolfsburgom.

Naslov brani Chelsea, ki ga v skupini H čakajo Juventus, Zenit in Malmö. Prvi krog najkakovostnejšega klubskega tekmovanja na svetu bo na sporedu 14. septembra. Redni del se bo končal 8. decembra. Finale bo 28. maja v St. Peterburgu.

Žreb je potekal v Carigradu, kjer bi sprva moral biti lanski finale, toda zaradi pandemije covida-19 je bil prestavljen v Porto. Foto: Reuters
Žreb je potekal v Carigradu, kjer bi sprva moral biti lanski finale, toda zaradi pandemije covida-19 je bil prestavljen v Porto. Foto: Reuters

Skupina A:
MANCHESTER CITY
PARIS SG
LEIPZIG (Kampl)
CLUB BRUGGE

Skupina B:
ATLETICO MADRID (Oblak)
LIVERPOOL
PORTO
MILAN

Skupina C:
SPORTING LIZBONA (Šporar)
BORUSSIA DORTMUND
AJAX
BEŠIKTAŠ

Skupina D:
INTER (Handanović)
REAL MADRID
ŠAHTAR
ŠERIF (Bizjak)

Skupina E:
BAYERN
BARCELONA
BENFICA
DINAMO KIJEV (Verbič)

Skupina F:
VILLARREAL
MANCHESTER UNITED
ATALANTA (Iličić)
YOUNG BOYS

Skupina G:
LILLE
SEVILLA
SALZBURG (Šeško)
WOLFSBURG

Skupina H:
CHELSEA
JUVENTUS
ZENIT
MALMÖ


1. KROG, sreda, 15. septembra, ob 21.00, skupina A:
MANCHESTER CITY - LEIPZIG (Kampl)
CLUB BRUGGE - PARIS SG

Skupina B:
LIVERPOOL - MILAN
ATLETICO MADRID - PORTO
(Oblak)

Skupina C, ob 18.45:
BEŠIKTAŠ - BORUSSIA DORTMUND
Ob 21.00:
SPORTING LIZBONA - AJAX
(Šporar)

Skupina D, ob 18.45:
INTER - REAL MADRID
(Handanović)
Ob 21.00:
ŠERIF - ŠAHTAR
(Bizjak)

Torek, 14. septembra, ob 21.00, skupina E:
BARCELONA - BAYERN
DINAMO KIJEV - BENFICA
(Verbič)

Skupina F, ob 18.45:
YOUNG BOYS - MANCHESTER UNITED
Ob 21.00:
VILLARREAL - ATALANTA (Iličić)

Skupina G, ob 18.45:
SEVILLA - SALZBURG (Šeško)
Ob 21.00:
LILLE - WOLFSBURG

Skupina H:
CHELSEA - ZENIT
MALMÖ - JUVENTUS