Schalke bo prvič igral v polfinalu Lige prvakov in upal, da se bo z uvrstitvijo v finale pridružil trem nemškim klubom (Bayernu, Borussii Dortmund in Bayerju), ki jim je uspelo igrati na zadnji stopnji Lige prvakov. V napadu bo svojo kakovost poskušal unovčiti Raul (prvi z desne), ki je v Ligi prvakov dosegel neverjetnih 71 golov na 140 tekmah. Foto: Reuters
Schalke bo prvič igral v polfinalu Lige prvakov in upal, da se bo z uvrstitvijo v finale pridružil trem nemškim klubom (Bayernu, Borussii Dortmund in Bayerju), ki jim je uspelo igrati na zadnji stopnji Lige prvakov. V napadu bo svojo kakovost poskušal unovčiti Raul (prvi z desne), ki je v Ligi prvakov dosegel neverjetnih 71 golov na 140 tekmah. Foto: Reuters
Edwin van der Sar
Edwin van der Sar bo po letošnji sezoni končal kariero. Zelo rad bi se poslovil z dvojno krono. Foto: EPA
Ralf Rangnick in Benedikt Höwedes
Ralf Rangnick obožuje angleški nogomet, ob koncu 70. let je odšel tudi na študij na univerzo v Brightonu. Njegovo znanje mu utegne priti zelo prav. Foto: Reuters
Nemanja Vidić
Nemanja Vidić je zelo previden v napovedih, izrazil je veliko spoštovanje do Raula. Foto: EPA
Manuel Neuer
Manuel Neuer je prejšnji teden na novinarski konferenci v solzah sporočil, da zapušča Schalke, kjer je preživel vso svojo mladost. V Münchnu ga vodstvo Bayerna komaj pričakuje, navijači pa so drugačnega mnenja in so nezadovoljstvo že večkrat izrazili s plakati na Allianz Areni. Foto: EPA

Pred sredinim derbijem Real Madrid - Barcelona bosta Schalke in Manchester prvo tekmo odigrala v torek, povratno pa 4. maja. Schalke je v letošnji evropski sezoni zmagal na vseh petih domačih dvobojih z razliko v golih 13:3.
Raul pred podaljšanjem pogodbe
V napadu pri 33 letih še vedno blesti Raul Gonzalez (to sezono je dosegel pet zadetkov v Ligi prvakov, skupaj rekordnih 71), ki je 16 sezon zbiral lovorike pri Realu. V torek bo na tekmi tudi njegov zastopnik in vse kaže, da bo španski napadalec podaljšal pogodbo, ki se mu izteče 30. junija 2012.

Navijači Manchestra se še vedno z grenkobo spominjajo njegovih dveh zadetkov v drugem polčasu tekme Manchester United - Real aprila 2000, ko je kraljevi klub na povratni tekmi zmagal z 2:3 (na prvi tekmi ni bilo zadetkov) in se prebil v polfinale, pozneje pa do naslova evropskega prvaka.

Lep spomin na finale v Barceloni
Manchester United nima lepih spominov na nemške nasprotnike, če ne štejemo neverjetnega preobrata v finalu proti Bayernu leta 1999. Na izločilnih tekmah (s prvo in povratno tekmo) so namreč po letu 1992 rdeči vragi izgubili vse štiri obračune proti nemškemu nasprotniku.

Trener Alex Ferguson se tega dobro zaveda: "Nemške ekipe so vedno nepopustljive in tudi proti Schalkeju pričakujem podobno, toda mi imamo zdaj veliko več izkušenj." V tej sezoni ima Manchester tudi granitno obrambo, ki v Ligi prvakov na gostovanjih še ni dobila zadetka, medtem ko so na Old Traffordu klonile vse ekipe.

Berbatov še vedno poškodovan
Dimitar Berbatov
ne bo mogel igrati na torkovi tekmi. Najboljši strelec Premier lige še ni povsem pozdravil nategnjenih dimeljskih vezi. Berbatov je v tej sezoni dosegel 21 golov v angleškem prvenstvu, Ferguson bo tako stavil na napadalni dvojec Javier Hernandez-Wayne Rooney, ki sta iz tekme v tekmo boljša. Manjkali bodo dalj časa odsotni Darren Fletcher, Bebe in Owen Hargreaves.

Vidić zelo spoštuje Raula
Rdeči vragi so na stavnicah veliki favoriti. Igralci sicer tega ne zanikajo, a opozarjajo, da je ekipa iz Gelsenkirchna prav tako zelo močna. "Zelo spoštujem ekipo, ki jo vodi Raul Gonzalez, najboljši strelec v zgodovini Lige prvakov, in moštvo, ki je Interju na njegovem stadionu dalo pet zadetkov," je poudaril Nemanja Vidić.

Schalkeju ustreza vloga avtsajderja
Ralfu Rangnicku
, ki je šele dober mesec trener Schalkeja, vloga avtsajderja ustreza: "Tudi Inter je bil veliki favorit, a smo ga izločili. Na neki način se bolje počutimo, če smo v takem položaju!" Ključ do uspeha bo moštvena igra, meni Rangnick in dodaja: "Manchester je bolje organizirana in čvrstejša ekipa kot Inter, v napadu pa nevarnosti ne pomenita le Hernandez in Rooney."

Kako igralci spoštujejo Manchester, dokazujejo besede branilca Benedikta Höwedesa: "Do zdaj sem proti njim ali z njimi lahko igral le na playstationu!" Nastop Höwedesa je vprašljiv, potem ko je v soboto dobil udarec v mišico, po lažji poškodbi pa bosta Peer Kluge in Kyriakos Papadopoulos lahko igrala.

Polfinale, prvi tekmi

Torek ob 20.45:

SCHALKE - MANCHESTER UNITED
Povratna tekma bo 4. maja.

Verjetni začetni postavi:
Schalke:
Neuer, Učida, Metzelder, Höwedes, Sarpei, Baumjohann, Farfan, Papadopoulos, Jurado, Edu, Raul.

Manchester United: van der Sar, Rafael, Vidić, Ferdinand, Evra, Valencia, Carrick, Giggs, Park, Hernandez, Rooney.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (ŠPA)

Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - BARCELONA
Povratna tekma bo 3. maja.