Darku Milaniču v Gradcu za zdaj ne gre po načrtih. Foto: Reuters
Darku Milaniču v Gradcu za zdaj ne gre po načrtih. Foto: Reuters

Gostitelji so tretjič zapored klonili na domačem stadionu. Najprej so pred 10 dnevi v kvalifikacijah za Evropsko ligo izpadli proti islandskemu Breidabliku (0:1), nato je bil od njih boljši novinec v avstrijski prvi ligi Grödig (0:2), zdaj pa še najpriljubljenejši klub pri naših severnih sosedih.

Sturm je pred 10.250 gledalci v 3. minuti povedel z 11-metrovke (zadel je Nikola Vujadinović), potem ko je prekršek za rdeči karton nad Robertom Berićem že po 47 sekundah storil Maximilian Hofmann. To je bila najhitrejša izključitev v zgodovini avstrijske lige.
Berić sodeloval tudi pri izenačenju Rapida
Gostje so izenačili na začetku drugega polčasa. V 47. minuti je po prostem strelu Rapida Berić (igral je vso tekmo) v svojem kazenskem prostoru z glavo nesrečno podaljšal žogo do Christopherja Trimmla, ta pa je iz bližine zadel za 1:1. Že šest minut pozneje je Dunajčane v vodstvo z bele točke povedel Guido Burgstaller, v 77. minuti pa je na 1:3 z izjemnim strelom s približno 20 metrov povišal Brian Behrendt.

Na 2:3 je v 88. minuti znižal Daniel Beichler, v 93. pa je končni izid postavil Louis Schaub.

Sturm je z eno osvojeno točko iz 1. kroga v Innsbrucku na lestvici predzadnji in je sezono začel najslabše v zadnjih desetih letih. Na vrhu so Salzburg, Grödig in Rapid s po 7 točkami. Salzburg Kevina Kampla (igral je od 67. minute) je v soboto v gosteh remiziral proti Wackerju iz Innsbrucka (1:1).