Zoran Lesjak (desno) bo v Ljudskem vrtu nosil dres s številko 31. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zoran Lesjak (desno) bo v Ljudskem vrtu nosil dres s številko 31. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Štirica je že zasedena, tako da sem vzel številko, ki označuje datum velikega dogodka, podpisa pogodbe z NK Maribor.

Zlatko Zahovič
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je prepričan, da bodo igralca, kova Lesjak, v nadaljevanju sezone še kako potrebovali. Foto: MMC RTV SLO

Ob povečanem ritmu tekem in večji obremenjenosti igralcev, ki jih bo v štajersko prestolnico prinesla evropska jesen, bo ekipa Maribora na težki preizkušnji. Toda vodstvo kluba se je na čelu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem na nadaljevanje sezone dobro pripravilo. "Želeli smo se okrepiti z igralcem zvezne vrste, saj smo na središčnih položajih ostali pri treh nogometaših. Zoran Lesjak je eden najboljših v slovenski ligi in bo več kot dobrodošel na iskanem položaju. Je mlad, zelo ambiciozen igralec, ustreza našim kriterijem v zvezni vrsti, saj imamo do decembra zahteven ritem tekem sobota-sreda. Igralca s takšno ambicioznostjo, fizičnimi sposobnostmi in taktično kulturo bomo še kako potrebovali," je za uradno klubsko spletno stran dejal Zahović.

Lesjakov velik korak naprej
"Zelo sem hvaležen vsem, predvsem športnemu direktorju, da mi je bil omogočen prihod v največji, najboljši klub v Sloveniji. Z dobrimi igrami se želim oddolžiti za zaupanje. To je zame velik korak naprej v karieri, prihajam v klub, ki igra v Evropi, kar mi veliko pomeni. Želim prispevati svoj delež k novim uspehom in verjamem, da bomo vsi skupaj uspešni tudi v nadaljevanju evropskega tekmovanja," je na novinarski konferenci dejal Lesjak, ki bo v Ljudskem vrtu nosil dres s številko 31. "Štirica je že zasedena, tako da sem vzel številko, ki označuje datum velikega dogodka, podpisa pogodbe z NK Maribor," je sklenil 23-letnik.

Da Silva v Lendavo
V nadaljevanju sezone bo kot posojen nogometaš iz vrst Maribora barve Nafte branil Gabriel Da Silva. "Tam bo imel minutažo, kot si jo želi in zasluži. Gabriel je pokazal ambicijo, željo po rednem igranju, to je pozitivno z njegove strani. Ne gre za povezan primer s prestopom Lesjaka. Nafta je izrazila željo, da bi zapolnila vrzel, Da Silva željo po igri in dogovor je sklenjen. Podobno kot Rajko Rep in Timotej Dodlek je tudi Da Silva potrdil ambicioznost, da se z rednim igranjem izkaže in vrne v Ljudski vrt," je ob vsem tem še dodal Zahović.

Štirica je že zasedena, tako da sem vzel številko, ki označuje datum velikega dogodka, podpisa pogodbe z NK Maribor.