Mario Gomez je bil junak večera v Fröttmaningu. Foto: EPA
Mario Gomez je bil junak večera v Fröttmaningu. Foto: EPA
Howard Webb
Howard Webb, ki je bil že velikokrat na udaru kritik v Premier ligi, je bil znova v središču pozornosti. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je znova prejel daleč največ žvižgov. Navijači Bayerna so ga zmerjali z vsemi mogočimi psovkami. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho se zaveda, da bo naslednji teden izjemno naporen za njegove izbrance. Foto: EPA

Srečanje na lepotici v Frötmanningu smo spremljali poleg italijanskih novinarskih kolegov. Že v 80. minuti so podelili ocene za igralce, najnižjo je dobil Mario Gomez. Najboljši strelec Bundeslige je zapravil dve lepi priložnosti, v zadnji minuti pa je poskrbel za pravo evforijo na tribunah. Italijanski pisec je moral hitro spremeniti oceno za "Super Maria". Še enkrat se je izkazalo, da Nemci grizejo do zadnje sekunde. Real ostaja brez zmage v Münchnu tudi v desetem poskusu, doživel je že deveti poraz.

"Odigrali smo skoraj popolno tekmo, le prvih deset minut drugega polčasa smo igrali slabše. Ravno takrat smo prejeli poceni zadetek. Seveda sem zelo vesel, da sem dosegel gol v zadnji minuti. Izid je lahko varljiv, Realu zadostuje že zmaga z 1:0. V Madridu moramo igrati napadalno, saj bo treba doseči zadetek. Real je doma zelo močan in čaka nas težko delo. Imamo pa vsekakor možnosti za izpolnitev velikega cilja - igrati finale na našem stadionu," je poudaril Gomez, ki je prišel med zadnjimi iz garderobe in si nato vzel veliko časa za predstavnike sedme sile, ki jih je bilo v Münchnu ogromno. Prav neverjetno veliko tudi iz Azije.

Robben optimistično v Madrid
Arjen Robben je hitro prebolel črn večer v Dortmundu prejšnjo sredo in tokrat zaigral precej bolje: "Začeli smo zelo dobro in Real je bil pod velikim pritiskom v prvem polčasu. Zares je škoda, da smo prejeli zadetek. Takrat se je pokazala njihova velika kakovost. Izgubili smo žogo na robu kazenskega prostora, hitro so prišli pred naš gol in akcijo učinkovito končali. Na koncu nam je uspelo priti do popolnoma zaslužene zmage. Večji del tekme smo imeli vse pod nadzorom. Mislim, da bomo napredovali v finale," je optimističen Nizozemec.

Heynckes potrpežljivo čakal na Gomezov trenutek
Jupp Heynckes, ki je Real leta 1998 popeljal do naslova evropskih prvakov, je prepričan, da pri prvem golu Luiz Gustavo ni oviral Ikerja Casillasa: "Naša zmaga je zaslužena, nadzorovali smo potek tekme. Vsi igralci so se izkazali in iz sebe iztisnili vse atome moči. Mislim, da je bil prvi gol upravičeno priznan. Seveda bodo mnenja deljena. Real je odlično izvedel protinapad, kjer smo se slabo postavili in nato je bilo težko preprečiti zadetek."

66-letni strateg je izvedel le eno menjavo. Gomeza, ki ni blestel, je pustil v igri in zadel v polno. "Včasih moraš narediti tudi kaj nepredvidljivega. Obdržal sem ga v igri in zadel je za zmago. Vračal se je, pridobil je veliko žog," je pojasnil Heynckes, ki je misli že usmeril k povratni tekmi: "Ne smemo se braniti, vendar nimam še strategije v glavi. Igrali bomo v svojem slogu, napadali bomo, in mislim, da smo sposobni zadeti gol ali dva. Nisem trener, ki misli samo obrambno."

Rummenigge: Le sodnik bi bil lahko boljši
Karl-Heinz Rummenigge ni bil zadovoljen s sojenjem Webba, ki je pokazal devet rumenih kartonov, prav lahko pa bi v zadnjih trenutkih tekme tudi izključil Marcela: "Tekma je bila zelo čustvena. Real je znova dokazal, da je velika ekipa. Vse je bilo na ravni, le sodnik bi lahko bil boljši. Ponosni smo lahko, da smo premagali tako dobro ekipo, zelo težko je proti takemu tekmecu obdržati mrežo nedotaknjeno," je bil zadovoljen predsednik upravnega odbora pri Bavarcih, ki je tekmo spremljal na častni tribuni z Ulijem Hoenessom.

Predsednik je po golu v zadnji minuti visoko skočil v zrak in se objemal z vsemi drugimi gosti. Z novinarji ni želel govoriti, saj je v nedeljo ostro kritiziral direktorja dortmundske Borussie Hansa-Joachima Watzkeja in tokrat ni želel še priliti olja na ogenj. Nemški novinarji so seveda samo čakali na nadaljevanje sočne zgodbe.

Özil prepričan o skupni zmagi
Madridčani so bili bolj redkobesedni. Bayern je postal šele tretja ekipa, ki je spravil kraljevi klub na kolena v tej sezoni. To je trikrat uspelo Barceloni in enkrat Levanteju. "Res smo imeli smolo pri obeh zadetkih Bayerna. Prepričan sem, da bomo doma zmagali in se uvrstili v finale. V München se kmalu spet vračamo," je dejal Mesut Özil, ki je izkoristil podajo Cristiana Ronalda v 53. minuti. Na vseh zadnjih treh tekmah na Allianz Areni je Özil dosegel zadetek, dvakrat je bil natančen v dresu Werderja.

Mourinho: Prvi gol Bayerna iz prepovedanega položaja
Jose Mourinho
ni bil dobre volje na novinarski konferenci. Na vprašanje, zakaj je zamenjal Özila, sploh ni želel odgovoriti. Tudi grobega prekrška Marcela ni želel komentirati. "V polfinalu ni nobena sramota, če izgubiš tekmo. Pravičen bi bil neodločen izid, saj je bil prvi zadetek dosežen iz prepovedanega položaja. Minimalen poraz nam omogoča veliko stvari na povratni tekmi. Verjamem v ekipo, igramo doma, navijači bodo z nami. Želeli smo zmagati, prejeli smo dva smešna zadetka. Zadeli smo za izenačenje, toda nato bili malce utrujeni, kar je normalno, saj smo že aprila. Imeli smo občutek, da vsaka ekipa lahko zmaga. Njim je uspelo," je vtise strnil zelo resni Mourinho, ki je še dodal, da že ima v mislih sobotni el clasico na Camp Nouu v Barceloni.

Bayern je že zapravil vse možnosti za naslov nemškega prvaka, v soboto v Bremnu bo Heynckes verjetno odpočil nosilce igre. Real ima štiri točke naskoka pred Barcelono, zato si Mourinho tega luksuza ne bo mogel privoščiti.

Iz Münchna