Mesut Özil je na 104 tekmah za kraljevi klub dosegel 19 zadetkov. Foto: EPA
Mesut Özil je na 104 tekmah za kraljevi klub dosegel 19 zadetkov. Foto: EPA
Marouane Fellaini
Marouane Fellaini bo spet združil moči z Davidom Moyesom. Foto: EPA
Ricardo Kaka
Ricardo Kaka je že na letališču navdušil navijače z dresom Milana. Foto: EPA
Libor Kozak
Libor Kozak se seli na Villa Park. Foto: EPA

24-letni vezist je podpisal petletno pogodbo, ki mu bo na leto zagotavljala zaslužek v višini 7 milijonov evrov. Arsenal še nikoli v zgodovini ni plačal toliko za enega igralca. Na Özila Real ni več računal, potem ko je prišel Gareth Bale. Vodstvo Arsenala je bilo tarča kritik navijačev, saj do danes niso kupili niti enega igralca, medtem ko so se tekmeci krepili. K topničarjem je prišel tudi vratar Emiliano Viviano, ki ga je za eno leto posodil Palermo.

"Zelo smo srečni, da nam je uspelo pripeljati Mesuta. Zares je izjemen igralec, izkazal se je v Bremnu, Madridu in tudi v nemški reprezentanci. Že dalj časa smo ga opazovali, ima vse potrebno za igralca Arsenala," je bil zadovoljen trener Arsene Wenger.
Moyes na Old Trafford pripeljal svojega nekdanjega igralca
Tik pred iztekom prestopnega roka je Manchester United v svoje vrste pripeljal Marouaneja Fellainija. Za 25-letnega vezista, za katerega se je trener David Moyes zanimal že dalj časa, je Evertonu odštel 32 milijonov evrov. Everton je medtem kupil Jamesa McCarthyja (Wigan) in Garetha Barryja (Manchester City), na posjo pa je prišel Romelu Lukaku (Chelsea). Manchester United se je zanimal tudi za Andera Herrero iz Athletica Bilbaa, a posel vreden več kot 30 milijonov evrov ni šel skozi. Iz Madrida na enoletno posojo prihaja bočni branilec Reala, Portugalec Fabio Coentrao.

Kaka znova na San Siru

Prvi odmevnejši prestop je bil potrjen že v zgodnjih jutranjih urah. Po neuspešni epizodi v madriskem Realu se v Milan vrača Ricardo Kaka. 31-letni Brazilec je v Španijo odšel leta 2009 za 65 milijonov evrov, a se v Madridu ni znašel. Kaka je uspešno igral za Milan od leta 2003 do 2009 in postal ljuzbljenec navijačev. Podpisal je dveletno pogodbo. Na leto bo zaslužil 4 milijone evrov.

Hat trick Liverpoola
Liverpool je potrdil, da je ekipo okrepil z 20-letnim branilcem Sportinga iz Lizbone Tiagom Ilorijem. Portugalcem je zanj odštel nekaj več kot 8 milijonov evrov. Vodilna ekipa angleškega prvenstva je danes v svoje vrste zvabila še drugega centralnega branilca, in sicer 23-letnega Mamadouja Sakhoja iz Paris SG-ja. Odškodnina: 15 milijonov evrov. Na Anfieldu so prestopni rok zaključili s krilnim igralcem Viktorjem Mosesom, ki prihaja za eno sezono kot posojeni nogometaš Chelseaja.

Kozak okrepil napad Aston Ville
Aston Villa je okrepila napad. V Birmingham se je preselil 24-letni češki reprezentančni napadalec Libor Kozak, ki je bil v pretekli sezoni najboljši strelec Evropske lige z desetimi zadetki. Kozak je v zadnjih petih letih igral za Lazio, na 57 tekmah v Serie A je dosegel 10 zadetkov.

Borini in Dossena pri Sunderlandu
Mladi Italijan Fabio Borini se začasno poslavlja od Anfielda. Liverpool je igralca, za katerega je lani ob tem času plačal 13 milijonov evrov odškodnine, do konca sezone posodil Sunderlandu. Trener Paolo Di Canio je pripeljal še enega rojaka. Iz Napolija je prišel Andrea Dossena.

West Bromwich se je okrepil z vezistom Sunderlanda Stephanom Sessegnonom, ki je podpisal triletno pogodbo.

Odemwingie odhaja v Cardiff
Peter Odemwingie zapušča West Bromwich. Nigerijski reprezentant je postal novi član Cardiff Cityja, prestop je vreden 2,5 milijona funtov.

Demichelis iz Atletica v City

Tudi Manchester City je okrepil branilske vrste. Za 4,5 milijona evrov je iz Atletico Madrida prišel Argentinec Martin Demcihelis.

Arnautović peta okrepitev Stoka
Avstrijski nogometni reprezentant Marko Arnautović bo kariero nadaljeval v Stoke Cityju. Napadalec Werderja iz Bremna je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo, odškodnina znaša 2,3 milijona evrov. Stoke City se je pred tem okrepil že z Nizozemcem Erikom Pietersom, Špancem Marcom Munieso, Maročanom Oussamo Assaidijem in Američanom Juanom Agudelom.

Pranjić v Grčijo
Hrvaški nogometaš Danijel Pranjić je po eni sezoni zapustil vrste Sportinga iz Lizbone. 31-letni nekdanji član Bayerna je podpisal triletno pogodbo s Panathinaikosom.

V Franciji, Italiji in Nemčiji precej mirno
Histerija nakupov v zadnjem trenutku je zajela Anglijo, ne pa tudi preostale. V Franciji, Nemčiji in Italiji je bilo precej mirno. Še najbolj odmeven je bil prestop najboljšega mladega igralca Francije Floriana Thauvina, ki je za 17 milijonov evrov prestopil iz Lilla v Marseille.