Novi koronavirus je vdrl v poljsko nogometno reprezentanco. Foto: www.alesfevzer.com
Novi koronavirus je vdrl v poljsko nogometno reprezentanco. Foto: www.alesfevzer.com

Nazadnje sta pozitivna testa oddala Grzegorz Krychowiak in Kamil Piatkowski, je prek Twitterja sporočil tiskovni predstavnik poljske zveze Jakub Kwiatkowski, ki je dodal, da je imel tudi sam na testiranju pozitivni izvid testa na virus SARS-CoV-2.

Poljska nogometna zveza je zdaj v stiku z Evropsko nogometno zvezo (Uefa), da bi ta dala zeleno luč za igranje Krychowiaku, ki je covidno bolezen že prebolel.

Poleg omenjenih sta imela pretekli teden v poljski reprezentanci pozitivna izvida testov še Mateusz Klich in rezervni vratar Lukasz Skorupski.

Lewandowski bo izpustil tudi tekmi z Leipzigom in PSG-jem
Tekmo na Wembleyju, ki bo v sredo ob 20.45, bo moral zaradi poškodbe desnega kolena izpustiti tudi prvi zvezdnik Robert Lewandowski. Poljak se je poškodoval na tekmi z Andoro, na kateri je za Poljsko dosegel dva gola. Bayern je sporočil, da je zdravniški pregled v Münchnu pokazal natrgane vezi desnega kolena, okrevanje pa bo trajalo približno štiri tedne. Zaradi tega bo najboljši nogometaš na svetu v letu 2020 izpustil morda ključno tekmo v sezoni: v soboto namreč čaka Bayern derbi vrha nemške lige z Leipzigom. Poleg tega pa bo aktualni evropski prvak moral igrati brez prvega zvezdnika tudi na tekmah četrtfinala lige prvakov, ko se bosta pomerila lanska finalista Bayern in PSG.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022

SKUPINA I

Sreda ob 20.45:
ANDORA – MADŽARSKA

ANGLIJA – POLJSKA

SAN MARINO – ALBANIJA

Lestvica: Anglija 6, Poljska in Madžarska po 4, Albanija 3, Andora in San Marino po 0.