Novi trener Olimpije Dino Skender je na dveh tekmah odnesel poln izkupiček. Foto: www.alesfevzer.com
Novi trener Olimpije Dino Skender je na dveh tekmah odnesel poln izkupiček. Foto: www.alesfevzer.com

"Olimpija je dobro začela, a so pri 2:0 očitno Ljubljančani pomislili, da je tekme konec in da bodo brez naprezanja prišli do zmage. Po izenačenju je Olimpija dobro igrala, a je šele peti gol določil končnega zmagovalca," je o tekmi v Kranju, kjer so zeleno-beli Triglav premagali s kar 7:3, dejal Boštjan Janežič in posebej omenil igro Anteja Vukušića, ki je zdaj z 22 goli prvi strelec lige, in Stefana Savića.

"Skender je Vukušića čakal že od prve tekme, takoj je rekel, da se bo napadalcu zaradi pridnega dela vse vrnilo, Saviću pa je nekoliko spremenil položaj na igrišču, ga potisnil bolj na sredino v sistemu 4-2-3-1 za Vukušića in odkril, da Savić odlično igra v globino s podajami naprej, zato na krilu ni bil najboljši. Tako Čekiči kot Menalo sta boljša s predložki s strani, sploh zadnji. Olimpija pod Skenderjem ne igra samo napadalno, temveč bolj strnjeno v zvezni vrsti, igra na krajšem in ožjem prostoru, bolj povezano kot v zadnjem obdobju pod Hadžićem," je dodal Janežič, njegov reporterski kolega Jože Pepevnik pa razmišlja tudi o širši sliki za ljubljanski klub: "Olimpija je pripravljena na naslov in konkurenčna ter tekmovalna doma, to vemo, ne vemo pa, kaj bo poleti. Nekaterim pomembnim igralcem julija potečejo pogodbe. Navijače zeleno-belih lahko kar skrbi, s kakšno ekipo bo ta klub šel na evropske kvalifikacije."

Drugače od pričakovanj je potekala tudi tekma v Ljudskem vrtu, kjer je derbi Maribora in Mure z golom v 94. minuti odločil domači kapetan Marcos Tavares in ohranil štiri točke razlike do Olimpije. Trener Maribora Sergej Jakirović je po tekmi dejal, da bi Brazilcu klub moral postaviti spomenik.

"Jakirović je hitro spoznal Tavaresovo pomembnost v klubu. Po zmagi nad Muro v nedeljo je dejal, da je kapetan dobri duh slačilnice, igralec za vzor drugim in človek na mestu, je pa v svojem dokaj odprtem slogu spet tudi pokritiziral Kotnika, ki ga ni bilo v ekipi. Ravno zaradi tega, ker v slovenskem nogometu nima predzgodbe, lahko Jakirović neobremenjeno piše svoj nepopisani list in ekipo vodi po svoji ideji in ima pri tem precej proste roke," je o novem mariborskem strategu povedal Pepevnik, v pestri trenerski krajini slovenske lige pa je v zadnjem obdobju morda najbolj izpostavljen Dušan Kosič.

Ljubljančan na klopi Celja skrbi za dodatno napetost v boju za naslov prvaka, z njim pa se je po zmagi pri Bravu pogovarjal Marko Cirman. Kosič z veseljem opaža korake naprej, ki jih delata celjski klub in ekipa: "S Celjem imamo zdaj neki status v naši ligi, ekipe nas ne podcenjujejo, se dobro pripravijo na nas in če imamo tudi mi pravi motiv, potem ni težav. Fantje so v zadnjem času dvignili svoje kriterije in učinek in od njih zahtevamo, da to ponavljajo, izboljšujejo. V klubu imamo mir, lahko pridno delamo, se pa kot trener zavedam, da se lahko nogometni moment hitro obrne, v dveh, treh tekmah. Vesel sem, da imam fante, ki so pripravljeni izpolnjevati moje zahteve in principe. Rezultat pa je tisti, ki te naredi pametnega, to trenerji dobro vemo."

O celjski nogometni sezoni se je Marko Cirman na široko razgovoril tudi z voditeljem Luko Petričem, ta pa je z novinarjem MMC-ja Mitjo Lisjakom prečesal tudi prvi angleški naslov Liverpoola po kar tridesetih letih čakanja.

"Mislim, da je ta naslov bolj dragocen in cenjen od npr. lanskega Cityjevega, pomeni pa za Liverpool tudi veliko olajšanje. Po toliko letih razočaranj, slabih rezultatov, čudnega dogajanja okoli kluba ... jasno je seveda, da je bil problem za navijače Liverpoola v teh tridesetih letih tudi to, da je s padcem Liverpoola z vrha tja stopil največji rival Manchester United, ki je z zlato generacijo pred seboj rušil vse in se mu je v njegovem najboljšem obdobju upiral le Arsenal. Kot Liverpoolov navijač je bilo težko preživeti vsa ta leta, a kdor čaka, dočaka," je med drugim povedal Lisjak.

Žoga je okrogla s02e24: Olimpija hiti h kroni, Liverpool jo že ima