Pri Olimpiji obsojajo stavniške nečistosti. Foto: Sandi Fišer
Pri Olimpiji obsojajo stavniške nečistosti. Foto: Sandi Fišer

"V NK Olimpija Ljubljana smo o sumu, da naj bi na prvi tekmi prvega predkroga evropske lige med Širokim Brijegom in Olimpijo Ljubljana prišlo do prirejanja rezultata, obveščeni zgolj iz medijev. Do zdaj nismo prejeli nobenega uradnega obvestila s strani pristojnih organov krovne evropske nogometne organizacije UEFA," so v izjavi za javnost zapisali v vrstah ljubljanskega prvoligaša.
Pri Olimpiji zavračajo stavnice
"V NK Olimpija Ljubljana vseskozi podpiramo vsakršna prizadevanja UEFA pri nadzorovanju in preverjanju morebitnih kršitev tekmovalnih in etičnih standardov v slovenskem, evropskem in svetovnem nogometnem prostoru. Odločno zavračamo tovrstno prakso v nogometu in tudi širše v športu. V primeru, da bo s strani krovne evropske nogometne organizacije in njenih pristojnih organov sprožena preiskava, bomo aktivno sodelovali pri razreševanju nastale situacije in si prizadevali za ustrezno sankcioniranje vseh kršiteljev skladno z našimi internimi akti ter pravili slovenske in evropske nogometne zveze," so dodali pri Olimpiji in jasno nakazali, da obsojajo nameščanja na stavnicah.

Po poročanju nemške televizije ARD naj bi organizator namestitve tekme na azijskih stavnicah na zmago predstavnika Bosne in Hercegovine vplačal kar štiri milijone evrov.

V primeru kaznivega dejanja bo policija ukrepala
Predstavnica policije za odnose z javnostmi Ministrstvo za notranje zadeve Nuška Tavčar je za MMC zapisala: "Slovenska policija je v okviru mednarodnega sodelovanja pridobila določene informacije, ki se nanašajo na prirejanje rezultatov tekem v nogometu na območju Slovenije. Te informacije trenutno preverjamo. Če bomo pri tem ugotovili, da so podani znaki kaznivega dejanja, bomo ukrepali v skladu z zakonodajo."