Nogometaši Olimpije so sezono začeli z dvema porazoma: proti Mariboru v superpokalu in Rudarju v prvem krogu prvenstva. Za dvig vzdušja nujno potrebujejo zmago. Foto: Aleš Fevžer
Nogometaši Olimpije so sezono začeli z dvema porazoma: proti Mariboru v superpokalu in Rudarju v prvem krogu prvenstva. Za dvig vzdušja nujno potrebujejo zmago. Foto: Aleš Fevžer
Andrej Razdrh
Trener Olimpije Andrej Razdrh še ni našel udarne enajsterice. Foto: Aleš Fevžer
Razdrh o četrtkovem obračunu z Žilino

Varovanci Andreja Razdrha so sezono začeli z dvema porazoma, zato bi bil uspeh proti Žilini izjemno pomemben za dvig samozavesti. Žilina je v prvem predkrogu s skupnim izidom 6:3 izločila gruzijski Torpedo Kutaisi.

Žilina trda, dinamična, gibljiva in taktično zrela ekipa
"Tekmeca smo spoznali, ga tudi pričakovali v tem predkrogu, tako da smo že pogledali kar nekaj njegovih tekem. Ekipa je dobra, vidi se, da je že nekaj časa prisotna v Evropi. Na pripravljalnih in uradnih tekmah postave niso veliko spreminjali, rotirajo 13 igralcev. Splošna ocena je, da je to tipična slovaška ekipa, trda, dinamična, taktično zrela, gibljiva. Izpostavil bi napadalni del s tremi dokaj mladimi igralci," je povedal trener Olimpije Razdrh in kot aduta slovaške ekipe izpostavil še igro po bokih in hitrost.

Žilina je dobra, ni pa nepremagljiva
"Imajo veliko dobrih strani, ampak tudi nekaj slabih, ki jih bomo poskusili izkoristiti. Spoznali smo jih, upam, da bomo čim boljši na tej tekmi, da bomo nadgradili tisto, kar smo pokazali v soboto vsaj v prvem polčasu. Ne pričakujemo frontalnega napada Slovakov, do zdaj se nikjer na gostovanjih niso tako postavili. Na voljo so štirje polčasi, če bomo sami razširili tisti polčas proti Rudarji na vsaj tri, se lahko nadejamo dobrega rezultata. Se pa v Evropi kaznujejo te enostavne napake, ki smo jih mi v zadnjem času kar nekaj naredili. Skratka, slovaška ekipa je dobra, ni pa nepremagljiva. Mi bomo odločno začeli tekmo in upamo na najboljše," je še povedal Razdrh.

Pred tremi sezonami v Ligi prvakov
Žilina je sicer v pretekli sezoni osvojila sedmo mesto na domačem prvenstvu, pred tem pa šestkrat osvojila naslov državnega prvaka. V sezoni 2010/11 je igrala tudi v skupinskem delu Lige prvakov. Slovaki bodo v Ljubljano dopotovali v torek zvečer, na tekmi pa naj bi jih po napovedih spodbujalo 300 navijačev.

NOGOMET
EVROPSKA LIGA
2. predkrog, 1. tekma, četrtek ob 20.45:
OLIMPIJA - ŽILINA (SLK)

Povratna tekma bo 25. julija.

Razdrh o četrtkovem obračunu z Žilino