Maribor bo v lovu za jubilejno deseto pokalno lovoriko moral konec aprila premagati Bistrico, ki je z uvrstitvijo v polfinale že dosegla največji uspeh v zgodovini kluba. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor bo v lovu za jubilejno deseto pokalno lovoriko moral konec aprila premagati Bistrico, ki je z uvrstitvijo v polfinale že dosegla največji uspeh v zgodovini kluba. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija, ki je zmagovalka treh od zadnjih petih tekmovanj v Pokalu Pivovarne Union, bo favoritinja proti drugouvrščeni ekipi druge lige. Skupno so zeleno-beli v obeh različicah kluba sedemkrat osvojili Pokal Slovenije, štirikrat pa so izgubili v finalu. Predvsem so Ljubljančani ob ogromni prednosti 15 točk v državnem prvenstvu odločeni in osredotočeni, da znova osvojijo dvojno krono.

Sorodna novica Vidovšek: "Napočil je čas, da ubranim kakšno 11-m. Sem imel kar srečo."

Aluminij je doslej dvakrat igral v velikem finalu, a je obakrat izgubil. Nazadnje leta 2018 ravno proti Olimpiji, ki je bila takrat v Stožicah boljša s kar 6:1. Ko se je klub iz Kidričevega leta 2002 prvič uvrstil v finale, je spisal zgodovino, saj so postali prvi in do zdaj edini drugoligaši v finalu Pokala Slovenije.

Sorodna novica Primorje v Ljudskem vrtu drago prodalo svojo kožo; Aluminij izločil prvake

Sosedski štajerski obračun za finale

Kety Emmi&Impol Bistrica je pripravila velik podvig s samo uvrstitvijo v polfinalu, saj gre za njihov največji uspeh. Klub iz Slovenske Bistrice namreč še nikoli ni igral v Prvi ligi, v četrtfinalu pa je v gosteh presenetil vodilno ekipo 2. SNL Rogaško. Za nagrado se zdaj v sredo, 26. aprila, v Slovenski Bistrici obeta velik nogometni praznik, saj v goste prihaja bližnji Maribor.

NK Maribor je z devetimi pokalnimi naslovi, ob tem je še petkrat izgubil v finalu, slovenski rekorder. V četrtfinalu so že imeli opravka z drugoligašem, ko so doma v torek s 3:1 odpravili Primorje.


Sorodna novica Olimpija po desetih serijah enajstmetrovk v polfinalu

POLFINALE (M), sreda, 26. aprila:

OLIMPIJA - ALUMINIJ

KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - MARIBOR

Finale bo 6. maja v Celju.


Pokal (Ž): Ljubljanski derbi v polfinalu

V polfinalu ženskega Pokala Slovenije bo na eni strani odigran mestni derbi med Olimpijo in Ljubljano, na drugi strani pa Mura Nona gosti Radomlje Medex.

Oba finala – tako za nogometašice kot nogometaše – bosta odigrana v soboto, 6. maja, v Celju na Stadionu Z'dežele.


POLFINALE (Ž), sreda, 19. aprila:

MURA NONA - RADOMLJE MEDEX

OLIMPIJA - LJUBLJANA