Sunny Omoregie je mrežo zatresel v 55. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Sunny Omoregie je mrežo zatresel v 55. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Celje po prvi tekmi v boljšem položaju
Zadetek Omoregieja na tekmi Celje - Domžale


Na Areni Petrol gledalci niso videli prav veliko priložnosti, edini strelec pa je bil v 55. minuti Sunny Omoregie. Po levi strani je najprej prodrl Esteves De Sousa in žogo podal v kazenski prostor do Tadeja Vidmajerja. Ta je lepo videl Marka Pajača, ki se je otresel svojega čuvaja Kenana Horića in podaljšal do Omoregieja ob oddaljeni vratnici. Nigerijec je nato žogo le še potisnil v prazno mrežo.

V prvem polčasu je bilo še najnevarneje v 13. minuti, ko je Matej Podlogar pred vrati gostov našel Pajača. Ta je s šestih metrov sprožil, Jure Balkovec pa je dobro posredoval in žogo odbil v kot.

Domžalčani so bili sicer več pri žogi, Celjani pa konkretnejši. Miha Blažič je v 81. minuti po prostem strelu z glavo meril dober meter mimo vrat Celja. Dve minuti pozneje je z žogo sam proti golu Domžal stekel Omoregie, a ob koncu slabo zaključil, žogo je le podal v naročje Axla Maravala. Zadnjo priložnost na tekmi je zapravil Matic Črnic, ki je z 20 metrov streljal malo mimo vrat.

Lani obstali na zadnji stopnički
Celjani v pokalu rešujejo slabo sezono, saj so v prvenstvu na predzadnjem mestu le s tremi točkami prednosti pred zadnjeuvrščeno Krko. Novi trener Celja Robert Pevnik je na gostovanju v Novem mestu osvojil točko.
Lani so Celjani prišli v finale, kjer so klonili pred Luko Koper. Domžalčani so v prvenstvu precej višje, na tretjem mestu, a prav tako so morda od pomladi pričakovali več. Dobili so le dve od sedmih prvenstvenih tekem, 19. marca so v Celju zmagali z 1:2.

Polfinale, prvi tekmi:
CELJE
- DOMŽALE 1:0 (0:0)
Omoregie 55.

Celje: Kotnik, Kous ( 87./Klemenčič), Vrhovec , Miškić, De Sousa ( 62./Pišek), Omoregie, Podlogar , Travner , Pajač ( 76./Spremo), Hadžić, Vidmajer.
Domžale:
Maraval, Horić, Črnic, Repas ( 58./Jarović), Horvat, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec ( 73./Šišić), Majer, Alvir ( 23./Trajkovski), Mance.
Sodnik:
Andrej Žnidaršič (Kranj)

Četrtek ob 18.00:
ZAVRČ - MARIBOR
Povratni tekmi bosta v sredo, 20. aprila, ob 18.00. Finale bo 25. maja v Kopru.

Celje po prvi tekmi v boljšem položaju
Zadetek Omoregieja na tekmi Celje - Domžale