Slaviša Stojanović je z Zvezdo na dobri poti k osvojitvi naslova državnega prvaka. Prvega za rdeče-bele po letu 2007. Foto: Reuters
Slaviša Stojanović je z Zvezdo na dobri poti k osvojitvi naslova državnega prvaka. Prvega za rdeče-bele po letu 2007. Foto: Reuters

To je bila 43. zmaga Partizana na večnem derbiju, Zvezda pa je do zdaj slavila 60-krat, tudi na prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni, ko je bila na Marakani boljša z 1:0. Zvezda je zadnjič postala državni prvak pred sedmimi leti, šest naslovov zapored pa je slavil Partizan.

Slaviša Stojanović je v prvo postavo uvrstil tudi Dejana Kelharja in Nejca Pečnika, ki je tokrat igral na desnem bočnem položaju. Oba slovenska nogometaša sta odigrala celo tekmo. Srečanje so bolje začeli gostje, ki so si hitro priigrali veliko priložnost, v 23. minuti pa so po prekršku Vojislava Stankovića nad Draganom Mrđo imeli na voljo strel z bele točke. Slabo ga je izvedel Miloš Ninković in Milan Lukač je strel ubranil. Takoj zatem je sledila kazen na drugi strani. Nikola Drinčić je velemojstrsko izvedel prosti strel in neubranljivo žogo poslal v zgornji kot vrat Bobana Bajkovića.

V 34. minuti je imela Zvezda znova na voljo enajstmetrovko. Spet je v kazenskem prostoru padel Mrđa, tokrat ga je nepravilno zaustavil Branislav Trajković, Nikola Mijajlović pa je podobno kot Ninković streljal v desni kot Lukača, ki se je izkazal s še eno obrambo. V 57. minuti je Stojanovićeva vrsta izenačila. Napako domače obrambe je kaznoval Mrđa. V 90. minuti je za veliko slavje domačih navijačev poskrbel Nemanja Kojić, ki je z volejem zadel po podaji Miroslava Vuličevića za velike tri točke.