Bežigrajski štadion je vedno bolj podoben pragozdu. Foto: MMC RTV SLO
Bežigrajski štadion je vedno bolj podoben pragozdu. Foto: MMC RTV SLO
Stadion za Bežigradom vse bolj zapuščen

Zelenica je vedno bolj podobna pragozdu, kultni stadion pa se spreminja v razvalino.
"Absolutno sem kriv, da je stanje takšno, kot je. Žal kot direktor nisem toliko sposoben, da bi lahko v tej državi v šestih letih pridobil gradbeno dovoljenje in začel prenovo. Pa se ne bom opravičeval, da ima država čudne predpise za gradnjo," je v usodo vdan poslovnež Joc Pečečnik. "Spremenili smo odnos do tega projekta. Nekaj entuziazma je izginilo. Smo pa vseeno odločeni, da projekt končamo."
Odločni so tudi stanovalci Fondovih blokov ob stadionu, ki so trn v peti Pečečnikovemu projektu. Za svojo parcelo in za svoje vrtičke so se pripravljeni boriti do konca. Verjamejo, da parcela z vrtički pripada blokom, a lastništvo je pred leti dobil MOL.
"Tu se ne bo nič gradilo. Vložili smo zahtevo za nepravdni postopek in BŠP (Bežigrajski športni park) in MOL sta dala pripombe, zdaj pa je sodišče na potezi, da odgovori," je povedal predstavnik koordinacije stanovalcev Peter Rondaij.
Mestna občina je sporno parcelo kot svoj delež vložila v družbo Bežigrajski športni park in tako naj bi namesto zelenjave tam zrasle tri velike poslovne stavbe s hotelom. Pod velikopotezni načrt se je podpisal ugledni berlinski arhitekturni biro.
"Menimo, da kulturne dediščine ne moreš prenoviti v tak prostor, da bi stlačil notri vse mogoče dejavnosti, ki nimajo zveze z obnovo kulturne dediščine," je še povedal Rondaij.
Več si oglejte priloženem videu.

Stadion za Bežigradom vse bolj zapuščen