Cristiano Ronaldo in Karim Benzema sta opravila zadnji trening na stadionu Etihad. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo in Karim Benzema sta opravila zadnji trening na stadionu Etihad. Foto: Reuters
Gareth Bale
Gareth Bale se veseli vrnitve na angleške zelenice. Foto: EPA
Manchester City
Igralci Manchester Cityja bodo vse moči usmerili v Ligo prvakov, v Premier ligi so na tretjem mestu. Foto: EPA
Oblak: Vzdušje je odlično pred tekmo z Bayernom

v tem obračunu favorit.

Cristiano Ronaldo in Karim Benzema bosta pripravljena za prvo tekmo. Na sobotni tekmi proti Rayu Vallecano portugalski zvezdnik ni igral, Benzema pa je bil zamenjan še pred odmorom. Vseeno obstaja možnost, da bo v prvi postavi začel Jese Rodriguez.

"Mislim, da bosta lahko igrala. Vsekakor ju čaka še test v torek. Prepričan sem, da nas bo City napadel. Pripravljeni smo na boj. Če imajo igralci Cityja preveč prostora, so izjemno nevarni. Kevin De Bruyne se odlično ujame z Agüerom," je povedal Zinedine Zidane, ki je preporodil kraljevi klub. Še vedno je v igri za naslov španskega prvaka, kjer pa sta Barcelona in madridski Atletico v boljšem položaju.

Bale ne pogreša hladnega vremena v Angliji
"Vedno se rad vračam v Anglijo. Vsekakor ne pogrešam hladnega vremena tu. V Ligi prvakov v polfinalu nikoli ni lahke tekme. Obe ekipi sta v zelo dobri formi. Upam, da bomo že na prvi tekmi zmagali. Najbolj pomembno je, da na prvi tekmi dosežemo zadetek. Na stadionu Santiago Bernabeu smo zelo močni in prepričan sem, da se lahko na povratni tekmi prebijemo v finale. Vedno sem rad igral na tem stadionu. Mislil sem, da se bo Manchester City že prej prebil v polfinale Lige prvakov, saj so v zadnjih letih blesteli v Premier ligi," je razlagal Gareth Bale, ki je v soboto zagotovil zmago kraljevemu klubu na gostovanju pri Rayo Vallecanu (2:3), potem ko so gostitelji vodili že z 2:0.

Yaya Toure na prvi tekmi ne bo igral

"Zelo pomembno je, da uživamo v tem polfinalu, saj nam preboj do te faze tekmovanja še nikoli ni uspel. Vsi si želimo igrati v velikem finalu, zato želimo na prvi tekmi doma zmagati. Nikakor se ne mislimo le braniti na obeh srečanjih. Potrebujemo vroče srce in hladno glavo. Čustva moramo imeti pod nadzorom na tako pomembni tekmi," je pojasnil trener Manuel Pellegrini.

Na današnjem treningu je manjkal Yaya Toure, ki si je v soboto ob zmagi nad Stoke Cityjem (4:0) poškodoval stegensko mišico. "Yaya vsekakor ne bo igral v torek. Fernando in Fernandinho sta se izkazala na številnih tekmah, tudi v Ligi prvakov. Prepričan sem, da lahko ponovita igro s tekem proti Parizu," je razložil Pellegerini, ki bo poleti zapustil Manchester City. Nasledil ga bo Pep Guardiola.

Na drugi tekmi polfinala se bosta srečala madridski Atletico in Bayern. Prva tekma bo v sredo na stadionu Vicente Calderon.

Polfinale, povratni tekmi, torek ob 20.45:
MANCHESTER CITY - REAL MADRID

Verjetni postavi:

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy, Fernando, Fernandinho, Jesus Navas, De Bruyne, Silva, Agüero.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos, Bale, Jese (Benzema), Ronaldo.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)

Povratna tekma bo 4. maja.


Sreda ob 20.45:
ATLETICO MADRID - BAYERN

Verjetni postavi:

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Gimenez, Lucas Hernnadez, Filipe Luis, Koke, Gabi, Augusto Fernandez, Saul Niguez, Griezmann, F. Torres.

Bayern: Neuer, Lahm, Kimmich, Javi Martinez, Alaba, Xabi Alonso, Douglas Costa, Müller, Vidal, Ribery, Lewandowski.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)

Povratna tekma bo 3. maja. Finale bo 28. maja gostil milanski San Siro.

Oblak: Vzdušje je odlično pred tekmo z Bayernom