Matej Mavrič Rožič, ki je za izbrano vrsto igral 37-krat, ima poškodovano stegensko mišico. Foto: EPA
Matej Mavrič Rožič, ki je za izbrano vrsto igral 37-krat, ima poškodovano stegensko mišico. Foto: EPA

"Po sinočnjem treningu je začutil bolečino v stegenski mišici, danes pa opravil vse potrebne zdravniške preglede. Slikanje mišice je pokazalo, da je poškodba prehuda in da selektor Matjaž Kek na primorskega branilca proti Srbiji ne bo mogel računati," so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Na drugi strani kaže, da bo do torkove tekme že okreval odlični srbski branilec in kapetan Manchester Uniteda Nemanja Vidić.

Nogometna zveza je še sporočila, da bo na tekmi proti Srbiji veljala personalizacija navijačev. Policijska uprava Maribor je namreč zahtevala obvezno zbiranje osebnih podatkov o gledalcih. Odločitev o personalizaciji NZS-ja ni presenetila, zato so že stekli vsi postopki, ki bodo omogočili čim lažji vstop na stadion.

Imetnikom vstopnic so poslali navodila in obrazec, vsem pa svetujejo, da obrazec, ki mora biti izpolnjen za vsako vstopnico posebej, izpolnijo že pred prihodom na stadion. Skupaj z vstopnico in osebnim dokumentom ga bodo obiskovalci morali predložiti varnostni službi ob vstopu na stadion.