Olimpija za Mariborom zaostaja za devet točk, a Robert Pevnik je prepričan, da ni še nič izgubljenega. Slovensko prvenstvo se bo nadaljevalo konec februarja. Foto: www.alesfevzer.com

Pevnik napoveduje bojevito in "hazardersko" Olimpijo. "Kar se je dogajalo prej, ni pomembno. To je nova zgodba, verjamem vanjo, zato sem prevzel to odgovornost. Niti v prvenstvu ni še nič izgubljenega, to sem povedal tudi svojim igralcem. Vsi pa moramo postati zelena družina, od čistilke do predsednika. Verjeti moramo v uspeh. Moramo biti bojeviti, samozavestni, potrebovali bomo tudi veliko sreče, ker bomo veliko tvegali, da bi prišli do tega končnega cilja," je ob prvem treningu v Ljubljani dejal Pevnik, ki je na klopi nasledil odpuščenega Zorana Barišića.

Pevnik napoveduje zeleno pomlad, želi zakuhati prvenstvo

"Ko si trener Olimpije, predsedniku ni treba postavljati ciljev, ker imaš tudi sam in sami igralci cilj biti najboljši. Zaostajamo devet točk, ampak vedno se je pokazalo v nogometu, da je vse mogoče. Vse tekmece cenimo, ampak verjeti moramo tudi vase," meni Pevnik, ki je bil trener Olimpije že v sezoni 2009/10.

Vidmar: Pred dvema letoma smo imeli še večji remont

"Vem, da treniram najboljšo ekipo v državi"
Dosedanji strateg mladinske sekcije zeleno-belih pravi, da je pred novim izzivom samozavesten. "Vem, da bom treniral najboljšo ekipo v državi. Že zdaj je dobra ekipa, ki pa se bo še okrepila. Najpomembneje je, da bomo vsi samozavestni, da razmišljamo o sebi, svoji igri in trdo delamo. Le to nas bo vodilo do uspeha," je prepričan 49-letni trener.

"Ogledal sem si skoraj vse tekme, spoznal igralce. Imamo kakovost. Igra bo precej tvegana, ne pa brezglava. Bomo morali pa veliko tvegati zaradi zaostanka. Vsekakor bo to igra na zmago," napoveduje nekdanji nogometaš, ki se je kot trener preizkusil že pri številnih klubih v Sloveniji.

Robert Pevnik novi trener Olimpije

Na izhodnih vratih tudi Ivačič
Kako bo videti ekipa Olimpije, sicer še ni jasno, saj sta odšla Branko Ilić in Aris Zarifović, Aljaža Ivačiča menda zgolj podrobnosti ločijo od prestopa v ligo MLS k Portlandu, kjer

je na zdravniških pregledih, nejasna pa je še usoda najboljšega strelca Olimpije Roka Kronavetra kot tudi nekaterih drugih nogometašev, za katere naj bi obstajalo zanimanje v tujini.

Išče se osrednji branilec
"Ve se, da po odhodih Ilića in Zarifovića iščemo srednjega branilca, to je v prvem planu, mora pa biti res kakovosten. Za druge ne morem ničesar reči, saj ob omenjenih odhodih ni nič na novo potrjenega," je še dejal Pevnik in dodal, da bodo stremeli k temu, da vsaj eden ali dva igralca iz mladinske ekipe dobita priložnost tudi v članski.

Konec zimskega premora za nogometaše Olimpije

Kopica pripravljalnih tekem
Olimpija se bo sicer pripravljala v Ljubljani, Čatežu in Beleku. V tem času bo predvidoma odigrala pripravljalne tekme z Varaždinom, hrvaško Gorico, Bravom, dunajsko Stredo, St. Pöltnom, Rubinom Kazanom in Lokomotivo iz Taškenta, v dogovoru pa je tudi generalka pred nadaljevanjem prvenstva, ko naj bi v Stožicah gostoval Salzburg.